• Aseta liha grillile, kui rest on kuum.
  • Grillimise ajal pintselda toitu glasuurkastme või grilliõliga, et vältida kõrbemist.
  • Grilliõli ei lase lihal grillresti külge kinni kõrbeda ning annab lihale või kalale ilusa pinna ja hõrgu maitse.
  • Kui lihalõigu pealispinnale tekivad niiskuse piisad, on liha alumine külg pruunistunud ja pööramiseks valmis.
  • Kui juba ühelt poolt grillitud lihalõigu pealispinnale tekib väike lihamahla loiguke, on ka teine külg pruunistunud.
  • Liha pööramiseks kasuta mugavaid grilltange, mitte kahvlit, kuna muidu võib mahl lihast välja nõrguda. Marinaadis lihalõikude ja tooreste grillvorstide jaoks on parim kasutada lapiku otsaga grilltange. Lihalõiku tohib keerata vaid 1 kord!
  • Grilli toitu alati kaane all, sest nii küpseb liha kiiremini ja ühtlasemalt ega lähe nii kiiresti kõrbema.
  • Kergita kaant nii vähe kui võimalik, sellega tagad ühtlase kuumuse kaane all.
  • Küpsenud lihatükid tõsta kuumale alusele järelküpsema (kaanega all).
  • Kasuta maitsestamiseks ürte ja kirsi-, vaarika, kadakaoksi. Rosmariin, tüümian, basiilik annavad roale huvitava maitsenüansi.