1. Aluseline vesi aitab organismil kahjulikke ainevahetuse jääkprodukte neutraliseerida ja väljutada. Neutraalse pH’ga vesi ainult väljutab. Kuna aga tänapäeva toitumisharjumised on pigem sellised, et tekib palju happelisi ainevahetuse jääkprodukte, siis on oluline, et need saaksid ka neutraliseeritud.

2. Aluseline vesi aitab saleneda. Happelised ainevahetuse jääkproduktid, mida ei suudeta väljutada, nö salvestatakse rasvarakkudes, mis tähendab ka kehakaalu tõusu. Aluseline vesi saab rasvarakkudes peituvad jääkproduktid „lahti pakkida”, neutraliseerida ja organismist väljutada.

3. Aluseline vesi aitab sportimise järel organismil kiiremini taastuda. Intensiivse sportimise käigus on organism tihti hapnikuvaeguses. Sellistes anaeroobsetes ainevahetuse protsessides tekib suurtes kogustes happelisi ainevahetuse vaheprodukte. Paljudele sportlastele on tuttavad piimhappest põhjustatud valusad lihased. Aluseline vesi aitab lihastes olevad valu ja ebamugavustunnet tekitavad piimhapped neutraliseerida.

4. Aluseline vesi tagab parema luude ainevahetuse kui happeline vesi (gaseeritud veed on reeglina happelised). Inimesed ei tarbi piisavalt piimatooteid või viiakse kehast liiga palju kaltsiumi ja teisi luu normaalse ainevahetuse jaoks olulisi aineid välja. Aluseline vesi aitab kaasa sellele, et luu enda kaltsiumisisaldus ei väheneks ja luud oleksid tugevamad.

5. Aluseline vesi aitab vähendada või vältida alkoholi tarbimisega seonduvaid maovaevusi (maorakkude oksüdatiivsest stressist tulenev põletik, verejooksudega seotud haiguskollete teke), kui juua seda enne ja pärast alkoholi tarbimist. Siinkohal väärib rõhutamist asjaolu, et alkoholi tuleb tarbida mõistlikult.

6. Aluselise vee tarbimisega on võimalik ennetada vähirakkude teket ja aeglustada vähirakkude olemasolul nende invasiooni. Kasvaja pH aluselisemaks muutmine võib vähendada vähirakkude laialikandumises osalevate ensüümide optimaalseid tingimusi. Seetõttu võib väheneda tsirkuleerivate tuumorirakkude hulk ja takistatakse kasvaja edasitungimist organismis.

7. Aluseline vesi leevendab reflukshaigust. Peaaegu igaüks on vähemalt kord elus tundnud, kuidas magu või söögitoru valutab. Sellega sarnane olukord on suhteliselt tihti esinev gastroösofageaalne reflukshaigus, mille puhul happeline maosisu liigub söögitorru. Aluseline vesi muudab ühe olulise ensüümi, pepsiini konformatsiooni ning seetõttu ei saa see ensüüm kahjustada söögitoru. Teadlaste sõnul jääb pH’ga 7,4 pepsiin veel stabiilseks, seega peab tarbitava aluselise vee pH olema kõrgem, et pepsiin muutuks inaktiivseks.

8. Aluseline vesi omab ravivaid omadusi metaboolse atsidoosi korral. Vesinikioonide kontsentratsiooni kasv vereplasmas võib olla tingitud kas langenud bikarbonaadi tasemest või tõusnud orgaaniliste ja anorgaaniliste hapete tasemest vereplasmas. Aluselises vees leidub rohkelt karbonaatioone ja need leevendavad tekkinud olukorda.

9. Korrapärane aluselise vee tarbimine on oluliseks komponendiks nii organismi happe-alus tasakaalu kui veebilansi mõjutamisel.

10. Aluselise vee joomine aitab vältida hambaaukude teket. Nii nagu ksülitooliga närimiskummi närimine peale sööki, aitab ka aluselise vee joomine peatada happerünnakuid suus.

Lõpetuseks, kuid mitte vähem tähtsana väärib märkimist, et aluseline vesi aitab ka väliselt ilus olla. Kuna aluselise vee joomine parandab organismi seisundit ja kuna meie nö väline kest on sisemuses toimuvate protsesside peegeldajaks, siis tingimusel, et meie sees on kõik korras ja ilus, on ilus ja korras ka meie kest.