1. Sa pihustad endale tõrjevahendit peale toas

Tee seda õues! Nii väldid sa kahjulike kemikaalide sissehingamist. Õues toimib värske õhk loodusliku ventilaatorina ja seeläbi väheneb ka tõrjevahendi sissehingamise risk.

2. Sa otsid poest paaniliselt kõige tugevama toimeainega vahendit

Võib-olla sul ei ole seda tegelikult vajagi. Enne kui pihustama hakkad, kata paljas nahk riietega — õhtu saabudes pane selga jakk ja pikemad püksid või seelik. Poes ära vali esimese asjana kõige kangemat vahendit ja veendu, et oleks valitud vastavalt eesmärgile — kui grillid tagaaias, siis ei vaja sa metsas matkamiseks mõeldud tõrjevahendit.

3. Sa pihustad seda endale otse näkku

Kui seda isegi juhtunud ei ole, siis on alati oht, et su silmad saavad tugeva ärrituse osaliseks. Samuti hingad sa tõrjevahendit näkku piserdades seda kõike sisse. Kanna vahend kätele ning seejärel hõõru näole.

4. Sa unustad ära, et sul on ka juuksed

Kanna vahendit ka juustele. Pea meeles, et näiteks puugid on putukad, kellele sinu lokkide vahel ringi rännata meeldib.

5. Sa ei pihusta endale tõrjevahendit enne riietumist

Ainuke viis, kuidas olla veendunud, et ka õrnad kohad nagu reite siseküljed või pahkluud oleksid kaitstud, tuleks tõrjevahendit nahale pihustada enne riietumist. Putukad on nii pisikesed, et nad pääsevad su nahale ka pisikeste aukude ja vahede kaudu. Ja nad leiavad üles selle koha, mis ei ole kaitstud.

6. Sa ei kanna riietele üldse tõrjevahendit

Võta seda kui võimalust lisaturvalisuseks. Küll aga tuleks riided kohe pärast kandmist puhtaks pesta.

7. Sa ei lähe kojujõudes pesema

Pane riided pessu ja liigu ise duši alla. Pese need kemikaalid enda nahalt maha.

8. Sa kasutad kaks-ühes tooteid

Putukatõrjevahendid, mis on samal ajal ka UV-kiirguse eest kaitsvad peaksid sinu ostukorvist välja jääma. Päikese eest kaitsvaid tooteid tuleb peale kanda tihemini kui putukaid tõrjuvaid vahendeid. Kanna SPF-faktoriga kreem nahale esimesena, seejärel piserda peale ka putukatõrje.

9. Sa piserdad endale peale liiga palju tõrjevahendit

Mida rohkem seda uhkem? Antud juhul mitte. Tõrjevahendi kasufaktor ei suurene siis, kui sa endale uue kihi peale kannad.

10. Sa piserdad vahendit liiga kaugelt või lähedalt

Jäta pudeli ja naha vahele piisav vahe. Nii saad kindel olla, et vahendit saab piisavalt, mitte liiga palju või vähe.

Allikas: Yahoo