1. Värske roheline salatisegu

Rukola

Lambasalat

Verevoblikas

2. 3 külma kastet, mis sobivad nii salatite kui liharoogade kõrvale

Glasuurkaste ananassi

Tžatziki

Ürdi-õli kaste

3. Pico de Gallo — värske salat

neljale

1 tomat

1 roheline paprika

½ sibulat

1 küüs küüslauku

2 spl oliiviõli

Santa Maria kivisoola, veskis

Santa Maria musta pipart, veskis

laimi mahla

Haki kõik Pico de Gallo koostisosad kuubikuteks, sega omavahel ning maitsesta soola, pipra ja värske laimi mahlaga.

4. Grillitud avokaado vutimunaga

4 tk

2 avokaadot

4 vutimuna

oliiviõli

Santa Maria suitsust grillmaitseainet, veskis

Poolita avokaadod, eemalda kivi ja pane tekkinud õnarusse vutimuna sisu, piserda oliiviõliga ja maitsesta. Grilli seejärel avokaadosid koor allpool, 3-5 minutit, kuni muna on pealt küps, kuid seest veel vedel. Serveeri koheselt.

5. Grillitud paprika kodujuustutäidisega

neljale

4 tk paprikat, poolitatuna

1 sl toiduõli

Santa Maria Tellicherry pipart, veskis

Santa Maria kivisoola, veskis

Täidis:

200 g kodujuustu

100 g hapukoor 20 %

1 pakk Santa Maria dipikastmesegu küüslaugu-ürdi

värsket peterselli

Määri puhastatud paprikat kergelt toiduõliga, maitseta ja grill keskmisel kuumusel kuni see on pruunistunud. Sega täidise komponendid omavahel ja lase 5-10 minutit maitsestuda. Täida paprikad kodujuustuga, raputa peale värsket peterselli ning serveeri koheselt.

6. Värske kartulikomm

neljale

1 kg värskeid kartuleid

fooliumit

Kreem:

200 g toorjuustu

3-4 spl majoneesi või hapukoort

Santa Maria maitseainesegu metsaseente ja ürtidega, veskis

Santa Maria kivisoola, veskis

värsket peterselli

Pese kartulid ja tõsta 4-5 kaupa fooliumile, keera rulli ning sule fooliumi otsad. Grill kaudsel kuumusel aeg-ajalt keerates u 20-30 minutit. Täidise valmistamiseks sega toorjuust hapukoore või majoneesiga ning maitsesta. Kreem peaks olema üle keskmise soolasusega. Serveerimiseks lõika kartulikomm keskelt pooleks, täida täidisega ning kaunista värske peterselliga.

7. Grillitud seasisefilee

neljale

600 g sea sisefileed

Santa Maria kolme pipra segu

Santa Maria kivisoola, veskis

Santa Maria suitsumaitselist BBQ kastet

Soovi korral eemalda fileelt kelmed ja liigne rasv ning hõõru pipraseguga. Võimalusel lase lihal veidi maitsestuda ja grilli seejärel kaudsel kuumusel 15-20 minutit. Mõned minutid enne liha valmimist pintselda või määri seda BBQ-kastmega ja küpseta lõpuni. Serveerimiseks tõsta filee grillilt, lase veidi jahtuda ning viiluta 2-3 cm paksusteks viiludeks. Serveeri koheselt.

8. Suitsused kanakintsud tšilliglasuuriga

neljale

6-8 tk kana kintsufileed

1/2 pk Santa Maria universaalset kuivmarinaadisegu

¼ pdl Santa Maria glasuurkastet tšilliga

Maitsesta kanakintsud kuivmarinaadiseguga ning lase veidi maitsestuda. Grilli otseses kuumuses 3-4 minutit mõlemalt küljelt ning jälgi, et kana ei kõrbeks. Mõned minutid enne valmimist pintselda kanakintsud üle tšilliglasuurkastmega.

9. Plangu grilllõhe

neljale

800 g nahaga lõhefileed

½ pakk Santa Maria kuivmarinaadisegu ürtidega

4 seedri või lehtpuu töötlemata planku

Enne grillimist leota planke vähemalt 30 minutit vees. Eemalda lõhefileelt luud, lõika neljaks, maitsesta kuivmarinaadiseguga ning tõsta tükid plangule. Grillimiseks tõsta kalaga plangud otse süte kohale ja grilli (kaane all) u 8-10 minutit, kuni kala on küps. Serveeri koos planguga. Planke võib kasutada korduvalt kuni läbi põlemiseni.

10. Veiseliharull

10 rulli

1 kg veisefileed

Santa Maria viie pipra segu

Santa Maria kivisoola, veski

Täidis:

toiduõli

1 tk porgand, pikkade ribadena

1 paprika, pikkade ribadena

½ suvikõrvitsat, pikkade ribadena

5 vart rohelist sibulat, ribadena

2 küüslauguküünt

Santa Maria grillõli grillimiseks

Lõika veisefilee u 10 õhukeseks viiluks ja tambi liha kergelt haamriga. Maitsesta ja lase 10-15 minutit maitsestuda. Kuumuta õli pannil, pruunista köögiviljad kergelt, maitsesta ja tõsta kõrvale. Tõsta köögiviljad veiseliha lõikudele, rulli need kokku ja suru vardasse. Enne küpsetamist pintselda rulle grillõliga ning seejärel grilli mõlemalt poolt u 2-3 minutit. Serveeri koheselt koos värske salatiga.

11. Karamelligreibid

neljale

2 keskmist verigreipi (või pomelot, apelsini)

4 sl suhkrut

4 tl Santa Maria vanillisuhkrut

Santa Maria Tellicherry pipart, veskis

värsket münti

Lõika greibid pooleks ja tõsta grillile. Küpseta 2-3 minutit kuni need on kuumad. Seejärel tõsta greibid grillilt, raputa lõike poolele suhkrud ja karamelliseeri leeklambiga. Soovi korral jahvata peale värsket musta pipart ja värskeid mündilehti, serveeri koheselt.

Nipp! Kui greip ei ole meelepärane puuvili võid selle asendada pomelo või apelsiniga.