1. Lähed liiga vara kohale. Kui kogemata jõuadki varakult, istu autos ja oota. Pruut on niigi närvis ja peigmehel liiga palju tegemist, nad ei jõua sinuga enne suut sündmust tegeleda. Tee aega parajaks ja mine kohale kokkulepitud ajaks.

2. Aga hiljaks jäämine on veel hullem! Kui hilined, ootad ukse taga kuni tseremoonia läbi saab. Mingil juhul ei tohi sa tseremooniat segada ukse kriuksutamise ja endale koha otsimisega. Sinu liikumine ruumis ajal, kui pruutpaar oma vandeid lausub, rikub meeleolu ja ilmselt ka pildid ja video, mis sel ajal tehakse.

3. Pildistad ja filmid kogu sündmust. Kui sind just selleks eraldi palutud ei ole, jäta oma telefon ja kaamera autosse. Pruutpaaril on jäädvustamiseks palgatud spetsialistid, kelle tööd sa kindlasti oma mobiili vehkimisega segad. Pealegi rikuvad külaliste ülestõstetud kaamerad pildi pruutpaarist altari ees ja sinna kõndimas.

4. Jagad sotsiaalmeedias kõiki detaile. Mõistame, et ka sinu edevus vajab rahuldamist, kuid see päev kuulub siiski pruutpaarile ning neil on õigus otsustada, kui palju ja mida nad oma päevast kogu maailmaga jagada soovivad. Kui sul pole nende käest luba, siis ei tohi sa jagada midagi enne, kui nad ise on seda teinud või kui nad on kinnitanud, et see on okei.

5. Trügid fotograafile vahele. Kui üritad vaikselt ja salaja saada sama pilti kui fotograaf, rikud sa tema töö ja ajad pildistatavad segadusse. Nad ei tea, millisesse kaamerasse vaadata ning tulemuseks on hulk pilte, kus iga pereliige jõllitab erinevasse suunda. Las profid teevad oma töö ära ja siis on sinu kord.

6. Kannad valget kleiti. Ei, ei ja veelkord EI! Sul on võimalik valida kõikide teiste värvide vahel. Valge jääb pruudile ja jutul lõpp!

7. Tuled koos peika/pruudiga, keda pole pulma kutsutud. Oma eile õhtul baaris kohatud uue peika tutvustamiseks on oluliselt sobilikumaid ja paremaid kohti kui pulmapidu. Iga koht pulmas on makstud ja loetud, nii et mitte mingil juhul ei viisakas kutsuda endaga kaasa kedagi, kelle kohta sa ei ole pruutpaarile teada andnud ja kellega nad ei ole arvestanud.

8. Istud valele kohale. Sulle võib tunduda, et nimelised istekohad lauas on ülepingutamine ja mõttetus, kuid pruutpaar on need välja mõelnud kindla põhjusega. Näiteks oled sina ilmselt kõige tagumisse lauanurka pandud selleks, et sa oma liigse loba ja arutu joomisega kogu pulmaseltskonna tuju ära ei rikuks.

9. Annad kingituse üle valel ajal. Selle jaoks on pulmas eraldi aeg planeeritud või siis on seatud valmis laud või nurk, kuhu külalised saavad kingitused asetada. Väga mage on hakata oma eriliselt vaimukat või kallist kingitust eraldi teiste ees rõhutama ja demonstreerima.

10. Räägid pulmakõnede ajal juttu või segad vahele. Kui keegi võtab sõna, on tal ilmselt midagi ilusat ja olulist öelda. Ole vait ja kuula, ära kommenteeri ega sega vahele. Ka telefon pane selleks ajaks käest. Kannata ära, ka pikim kõne kestab tegelikult vaid mõned minutid.

11. Tõstad spontaanselt tooste. Pruutpaar palub sind ise, kui nad soovivad, et sa midagi ütleks. Kui keegi pole sinu poole pöördunud, järelikult ei olda su sõnavõtust huvitatud. Ja kui sulle tundub, et klaasid ei tühjene piisavalt kiiresti, on ilmselt probleem ikka sinus. Pulmapidu ei ole ennast kiiresti täis joomise üritus, kus peaks iga viie minuti järel pitsi tõstma.

12. Tormad magustoiduni enne pruutpaari. Kõigepealt toimub torditseremoonia ja alles siis, kui pruutpaar on oma esimesed ampsud saanud, on sinu kord magustoidulauale läheneda.

13. Käitud teenindajatega ebaviisakalt. Nemad toovad toitu ettenähtud viisil ja koguses ning teavad, et iga inimese kohta on arvestatud teatud arv suupisteid ja kogus pearooga. Pulmamenüü ei ole eksklusiivselt sulle hävitamiseks ja kahju, kui sul kõht täis ei saa, aga teiste eest toitu sa ka ära süüa ei tohi. Ja teenindajad ei ole selles süüdi, et su isu täitmatu on.

14. Jood end täis. See on nii elementaarne, et ei peaks isegi kirja panema, aga kahjuks on eestlased tõestanud, et kui alkohol on laual, siis on vähemalt kolm-neli pulmakülalist üsna kiiresti laua all käpuli. Palun talitse ennast vähemalt see üks ja ainus kordki, kui su parim sõber või õde abiellub ja tee nii, et “elu parim pidu, millest midagi ei mäleta” toimuks näiteks homme õhtul, mitte siin pulmas.

15. Ära varasta pulmadekoori! Kui pruutpaar soovib, kingib ta ise peost üle jäänud nimelised viinad või lilled külalistele kaasa. Aga nii küll ei tohi, et käid ringi ja topid taskutesse kõike, mis paistab ripakil olevat.

Allikas: Good Housekeeping