Spetsiaalset ettevalmistust nahk talveks ei vaja. Küll tuleb igale nahatüübile kasuks regulaarne, just Sinu naha vajadusi arvestav salongihooldus koos tõhusa massaaži ja õige toote soovitusega koduseks nahahoolduseks.

Õige kreem sinu nahatüübile

Kreem valida eelkõige nahatüübi, alles seejärel aastaaja järgi. Nahatüübid jagunevad: kuiv, normaalne, kombineeritud ja rasune. Talviti võib esineda pinnakuivust ja naha ketendust ka kombineeritud ning rasusel nahal, mistõttu kiputakse arvama, et kindlasti on kohe tegu kuiva nahtüübiga. Nahatüübi saab määrata professionaalne kosmeetik ja anda soovitusi sobivate kosmeetikatoodete kohta.

Kuiv ja õhuke nahk vajab alati toitvamat kreemi. Ekstra hoolitsemist vajab vananev ja kuiv nahk, toites seda tõhusate, noorendavate komponentide ning eriti rikkaliku kreemja koostisega.

Kombineeritud ja rasuse naha puhul tuleb vaatamata ilmale arvestada alati kergemate, mittekomedogeensete toodetega. Need nahatüübid on alati kapriissemad, sest liialt raske ja koormava kreemi korral ilmneb alati rohkem vistrikke ning komedoone. Kosmeetikasalongides saada olevad raviteraapilised tootesarjad pakuvad probleemsele nahale mitmeid kreeme, sealhulgas vananemist aeglustava ehk kortse siluvate omadustega, mida saab vastavalt aastaajale välja vahetada. Väga hästi sobivad siinkohal innovaatilised nanotehnoloogilised nahahooldustooted. Nende puhul transporditakse aktiivained tänu imeväikestele nanoosakestele veelgi sügavamale nahka. Samas jäävad need tooted nahaväiskihil õhemad ja kergemad.

Kõige alus on puhas nahk ja sobivad kosmeetikavahendid

Elementaarse nahahooldus tähendab korralikku ja õiget naha puhastamist; nahatüübile sobivat näokreemi; kvaliteetset silmakreemi (alates ajast, mil alustad meikimist) ja kvaliteetsed jumestustooted.
Iluarsenali võib alati täiendada koorija, seerumi ja maskidega. Koorijat valides on soovitatav võimalusel eelista toodet, mis on teradeta ja toimib näiteks ensüümide mõjul. Sellised koorijad on naha suhtes õrnemad, koorivad surnud naharakud näolt ühtlasemalt ega tekita ärritust, mis võib kaasneda mehhanilist hõõrumist vajavate toodete puhul. Eriti tähelepanelikud peavad olema need, kellel juba kapillaarid kumavad läbi naha.

Dekoratiivkosmeetikal ka kaitsev omadus

Talvisel ajal on kvaliteetsel dekoratiivkosmeetikal vaieldamatult ka kaitsev funktsioon. Seda eriti jumestuspõhjal ja huulepulgal. Minu eelistuste hulka kuuluvad kompromissitult kõrgkvaliteetsed mineraalkosmeetikasarjad. Need tooted ei põhjusta kunagi dermatoloogilisi probleeme ega sisalda täiteaineid, näiteks talki, mis kuivatab naha välispinda.

Kvaliteetsesse ja oma nahatüübile sobivasse jumestustoodetesse investeerides säilitatad Sa salongihoolduste ja koduste kreemide mõju.
Eriti mõjutab dekoratiivkosmeetika probleemset, vistrikulist nahka. Sobimatu toode tekitab vistrike juurde, samas sobilik toode väldib vistrike lisandumist. Rasuse ja kombineeritud naha puhul soovitan pigem eelistada mineraalset kuivpõhja ning vältida vedelaid jumestuskreeme.

Käreda pakase mõju

Vaatamata väga hea näokreemi kasutamisele võib käre pakane ikkagi põsesarnad karedaks muuta. Sel juhul tasub hankida lisaks kreem, millel on nahapinnale jääva kaitsekihi tekitamise ülesanne. Taolisi tooteid leidub ka apteegis. Kui armastad talisporti, siis üks korralik kaitsekreem peab kuuluma kindlasti Sinu meigikotti.

Nahk vajab kohanemisaega

Sõltuvalt nahatüübist ja tundlikkusest reageerib Sinu nahk rohkem või vähem temperatuuri kõikumistele. Talveperioodil on nahasõbralikum, kui annad pärast näopesu ja kreemitamist, trenni, sauna või näohooldust ca 20 minutit aega nahal rahuneda enne õue minekut.

Kui on soov teha silmnähtavale muutusele orienteeritud hoolduseid, nagu tõhusad keemilised koorimised, raviteraapilised aknehoolduskuurid ja fotonoorendus, tasub need võtta plaani pigem sügisel, kui ilm on veel soojem ja pehmem. Kui alustada taastusperioodi nõudvate tõhusate hooldustega kõva pakasega samal ajal, siis on nahal raskem, sest kohaneda tuleb kahe olukorraga. Soovitatav on lasta nahal nädalake kohaneda tugevamate miinuskraadide ja saabunud talvega.