1.Mure selline. Käisin 3.-4. rasedusnädalal tegemas töökoha jaoks kopsuröntgenit, ise viljastumisest ei teadnud veel, sest sellest oli möödas u. 10 päeva. Nüüd loen perekoolist ja mujalt, et kui varases rasedusjärgus tehtud röntgen, siis soovitatakse rasedus katkestada??? Naistearst ei öelnud midagi peale mmmh Ži. Mida ma pean tegema, kust ja kuidas saan teada, kas kõik on korras või mitte. Kas nii varases järgus on oht väga tõsine ja kui, siis milline. Käisin 5.-6. nädalal ultrahelis ja kõik oli siis korras. Mida teha, mure suur. Kiire!!!

Tere, fluorogrammi tegemine ise tohiks loodet kahjustada rohkem kui arvuti taga olemine või mobiiliga vestlemine, tehke kõik edasi pakutavad uuringud, et olla kindel, et laps areneb kenasti. Teid ootab ees ultraheli 12. rasedusnädalal +20. nädalal anatoomiline ultraheli, 15. rasedusnädalal väärarengute test. Tervist.

2.Olen 16 nädl. lapseootel ja millegipärast kipuvad mind tabama tugevad masenduse hood. Pool aastat ennem rasestumist tegin läbi ka antidepressantide kuuri, mis ka aitas. Kuigi oli plaan teha veel üks kuu, et oleks lõplikult tagasi saanud oma hea meeleolu. Kuid siis jäingi lapseootele ja seega jäi see viimane ravikuur tegemata. Küsiksin, et kas on olemas ka käsimüügis müüdavaid meeleolu tõstvaid vahendeid, mida sellistel puhkudel kasutada oleks võimalik. Kahjuks hetkel ei ole võimalik arstile minna ja oma muret kurta. Ette tänades Sirle

Tere, Sirle, kahjuks või õnneks ei ole käsimüügil ravimeid, mida antud hetkel sobib kasutada. Ainult rohkem suhelda, kohtuda oma psühholoogiga, käia ujumas, teha rohkem kontrastveega protseduure, õppida rõõmu tunda praegusest olukorrast. Kui kõik vabad hetked on sisustatud, kurvastamiseks aega ei jää. Ravimteedest sobib naistepuna, meliss meega.Jõudu.

3. Lugesin delfi lehelt naiste seksiprobleemidest peale sünnitust. Käsitleti, et naistel kaob tihtipeale tahtmine oma mehega koos olla. Meil on hoopis vastupidi, tegelen lapsega 24 tundi ööpäevas, teen kõik kodused tööd(kokkan, koristan). Kui palusin mehel vaadata lapse järgi, et pesemas ära käia, siis sain jahmatava vastuse “miks mina pean last vaatama”.

Laps on praegu 3kuune ja isa peaks olema juba harjunud koduste muutustega. Õhtul magama minnes on hoopis mees see, kes kurdab, et on väsinud ja ei avalda mingit soovi seksile. Olen mitu korda voodis täitsa lolliks jäänud ja pidanud leppima mehe tagupoolega. Mida teha, et mees aru saaks, et mul ka lihtne ei ole, et vajan abi ja eemale tõukamine teeb haiget?

Tere, paistab, et olete enne lapse sündi oma teisepoole ära hellitanud või hakkas see juba varem, tuleks kindlasti ümarlauda istuda, rääkida oma vajadustest ja muredest. Teil on pere, tuleks arvestada, et laps on Meie. Kindlasti peaks psühholoogi poole pöörduma. Tasakaalu ja armastust.

4. Kirjutan teile Saaremaalt, kuna meil siin pole enam kelleltki nõu küsida :) Probleemiks on pidevalt tagasi tulev bakteriaalne vaginoos ja tupeseene ägenemine. Jõuan rohud lõpuni tarvitada ja juba jälle sama asi paari nädala pärast. Hea küll, lähen jälle arsti juurde ja saan rohud kätte. Küsimus aga selles, et kas sellised nakkused mõjutavad rasestumist??? Kasutan Diane-35 pille ka, kavatsen lõpetada. Ja kui kiiresti üldse peale tablettide lõpetamist on võimalik rasestuda??? Tahaksin lapsesaamist ikka planeerida:)

Tere, need tupe põletikud tekivad siis, kui organism on nõrgestatud viirusinfektsioonidega, võib-olla partner ravi ei saa, nakatab teid pidevalt uuesti, võib-olla liiga tihti pesete ennast, kontrollige veresuhkru näitajaid, kilpnäärme analüüsid, võib tupefloora muutusi tekitada. Olete äkitsi järest tarvitanud antibiootikume? Proovige raviajal magusat piirata, ostke Citrosepti tilgad. Paluge arsti, et võtaks kõik võimalikud tupeproovid, ainult lokaalne ravi pole õige. Kui tunnete, et võetavast Dianest on tupekuivus tõusnud, siis võib probleem olla sellest. Rasestumine peale tablettide lõpetamist võib toimuda 2kuni 6kuu jooksul. Tervist

5. Lõpetasin Logesti kasutamise kuskil aasta ja 2 kuu tagasi,aga rasedaks pole siiani jäänud. Tekib küsimus, et kas Logesti mõju võis siiani olla, sest aasta peale kasutamise lõpetamist oli mens. valutu nagu Logesti kasutamise ajal, aga nüüd 2 kuud on valu tagasi nagu vanasti. Soovin hirmsasti rasestuda, kas oleks teil anda mõnda näpunäidet, mida kasutada. Mõtlesin juba, et äkki on mul midagi valesti, aga seda saan teada alles veebruaris, sest varem ei saanud günekoloogile aega. Ette tänades!

Tere, kui olete regulaarselt suguelu elanud, oleks rasestumine pidanud juba õnnestuma. Väga õige, et plaanite arsti külastada, saab teha vajalikud hormoon-uuringud ja ultraheli, aga võib-olla saate siis teada juba hea uudise, et olete rase. Jõudu.

6. Olen 27. nädalat rase. Enesetunne siiamaani olnud hea, energiat palju! Laps on ka väga aktiivne- nii öösel kui päeval, isegi nii, et ei lase mul enam öösel magada. Ta liigutab, puksib ja tõukab praegu koguaeg. Pidev väsimus aga ei rõõmusta mind üldse enam, mida teha? Käin rasedate vesiaeroobikas — seejärel on asi veelgi hullem, laps saaks justkui veel rohkem energiat? Terv.Annekas

Tere, Anne. Teie olete rasedusega jõudnud perioodi, mille nimeks on raseduse koormav periood, sellepärast lubatakse rasedale kohe varsti koju jääda dekreeti, siis on võimalik endale ja lapsele rohkem aega pühendada, kui öösel hästi ei maga, päeval puhata, minna perekooli, ujuma, sõbrannadega kohtuma. Väsimus on tingitud koormusest nii selgroole kui väiksevaagna lihastele ja veresoontele. Tehke kindlasti vereprooov, kontrolige, kas rauda on veres piisavalt. Võib-olla vahetada vesiaeroobika jooga vastu, katsetage. Vann 37 kuni 39 C 15-20 min või kontrastdušš peaks hästi sobima.

7. Olen 16. nädalat rase. Kas on normaalne, et 3 — 4 korda päevas tekib kõhus menstrutasioonivalu sarnane valu ja kõht läheb kivikõvaks? Helistasin ka oma arstile, kuid ta käskis no-spad võtta ja mitte muretseda. Kas ei peaks tegema mingeid lisauuringuid, läbivaatust või midagi? Tervitades, Katrin

Tere, Katrin, kui olete siiski mures ja arsti soovitustest abi pole saanud, tuleks pöörduda sünnitusmaja vastuvõttu. Ultrahelis on võimalik emakalihaste pinget näha. Arvan, et kuna emakas ei tõmba hooti ja rohkem kui 3 korda tunnis, peaks arsti soovitusest piisama. Võta aeg maha, piisavalt magada, vältida praegu suguühet. Tervist.

8. olen 26. nädalat rase ja arst kirjutas mulle tupevooluse vastu vaginast, kuid peale selle kasutamist läks asi hullemaks, hakkas kipitama ja valutama. Kas see vöib lapsele kuidagi möjuda? Lisaks on mul veel väike palavik, kuskil pidi olema pöletik. Olen väga tänulik, kui saate vastata ja nöu anda.

Tuleb arstile sellest rääkida, tõenäoliselt ravimi nimi on Vagisan, lapsele ravimine halvasti ei mõju, ravim teile ei sobi. Ttore oleks anda proov, selgitada välja vooluse tekitajad. Parenemist.

9. Olen 5. nädalat rase. Sooviksin teada, kas ma tohin käia solaariumis? Kas parem on oodata 3 kuud ja alles siis minna solaariumisse? Kas ma võin minna sauna ja kuuma vanni? Või pean ka sellega ootama? Millal hakkab tavaliselt kõht kasvama? Usun, et see on naistel individuaalne, kuid siiski kas teisel- kolmandal kuul? Kui võtan rasedatele mõeldud tablette, kas siis pean ikka jälgima, et sööksin piisavalt rauda ja teisi vitamiine?

Tere, rasedus on tilluke, kindlasti ei soovita praegu solaariumi kasutada, samuti sauna ja kuuma vanni, sobib vesi T 37 kuni 39 C, mitte kauem olla vannis kui 20 minutit. Püüdke toituda mitmekülgselt, korraga vähe, aga tihti, siis organism omastab vitamiine paremini ja iiveldus on väiksem. Rasedus hakkab natuke paistma 16. rasedusnädalal. Tore, et leidsite endale sobivaid vitamiine, enamus naisi nii varajasel ajal neid ei saa võtta. Kena raseduse kulgu.