1. Vaata üle märkmed, mida endale kalendrisse kirja panid

Kui sa endale mitte mingeid plaane varem paika ei pannud, siis ole teinekord targem. Enne, kui tööl tule kustutad ja uksest puhkuse poole välja astud, tuleks alati endale naasmiseks plaan paika panna. Ja nutikas on see, kes endale tervet päeva koosolekuid ning kohtumisi täis ei broneeri.

2. Ole e-kirjade suhtes kriitiline

Kõik, mis ei ole otseselt sulle suunatud, ei ole ka sinu prioriteet. Need asjad, mis on ainuisikuliselt sinule saadetud — nendega tegelemisest peaksid sa ka alustama. Ja mis tundub rämps — see kustuta ära.

3. Ära ignoreeri oma puhkust

Need vabad päevad olid ju tegelikult päris mõnusad. Miks siis seda rõõmu ja rahulolu enda peast välja visata? Selle asemel, et vinguda puhkuse lõppemise üle, ole hoopis rõõmus, et sa üldse puhata said. Kui käisid reisil, siis vaata veel enne tööülesannetega alustamist paari reisifotot, nii tulevad head mälestused kohe jälle meelde.

4. Proovi endas entusiasmi leida

Täpselt nii nagu uus pinal toob koolijütsile sära ja ootuse silmadesse, võiksid ka sina enda jaoks mingi motivaatori leida. Aasta lõpu puhul sobib selleks ideaalselt uus märkmik.

5. Mõtle sellele, mis on oluline

Mida sul tegelikult veel enne aasta lõppu vaja ära teha on? Pane see paberile kirja ja siis alusta tegutsemist. Praegu pole vaja tühja-tähjaga end närvi ajada, keskendu ainult sellele, mis tegelikult ka tegemist vajab.

Allikas: Fast Company