Itaalias
proovige peale jumaliku pizza ning rikkaliku valiku spagetiroogasid ka tiramisut — kohvi-kohupiima mitmekihilist kreemitorti, tillukesi amaretti küpsiseid ning cannoli-nimelisi rabedaid kohupiimakreemiga täidetud torukesi.

Prantsuse köögi eripära on pardi-või hanemaksa pasteet foie-gras. Ärge süüvige selle valmistamise detailidesse –lihtsalt maitske seda šedöövrit kas kuumalt või külmalt. Tähelepanuta ei tohiks jätta ka bouillabasse supp-praadi, mis valmistatud mereandidest ja tomatist. Ning otse loomulikut tuleb nautida prantsuse veinie.

Traditsiooniline saksa eintopf on paks supp, milles lusikas püsti seisab. See on terve lõuna ühes anumas — siin on nii liha kui ka köögiviljad. Väga maitsvad saksa toidud on valmistatud suitsetatud sealihast. Rahvusliku saksa joogi –õlle — juurde tellige kapsast seajalgadega.

Taanis tasub maitsta parti mustade ploomidega ning kuuma glögi.

Käia ära Austrias ilma tirooli suppi proovimata on lausa patutegu. Praeks tellige esterhazi, magustoiduks aga rumbaba.

Tšehhid ja slovakid hoiavad hoolega oma rahvuslikke kulinaaria traditsioone. Küllap maitsevad teilegi hautatud lambaliha kartulitega ning slovaki sarvesaiad pähklitega.

Tais proovige sütel küpsetatud kalmaare, mis on lükitud bambusvarrastele ning serveeritakse koos namprik kalakastmega. Võib maiustada suurepärase riisiga, mis on valmistatud jämedates bambusvartes ning grillil küpsetatud kooritud banaanidega.

Kuulsad kreeka pirukad — pitad — on asendamatud kreeklaste toidulaual. Eriti maitsvad pitad valmistatakse lehttaignast fetajuustu ja spinatiga. Kreeka mussaka — see on lihatükid või hakkliha, mis on laotud kihiti köögiviljadega ning küpsetatud beshamell-tüüpi valges kastmes. Kreeta mussakat peetakse kõige mahlasemaks suure hulga juurdelisatud tomatite tõttu.

Rikkalik türgi köök — see on kebabid, pilaffid, suur hulk külmi suupisteid, mis on üle valatud naturaalse jogurtiga ning kihilised bereki koogid. Ja loomulikult idamaised maiustused!