Tänavu tehtud uuringu kohaselt peavad mehed “täiuslikuks” sellist naist, kes tegeleb perekonna rahaasjadega ja võtab vahel mõne napsi. Koogiküpsetamine aga jätab enamiku mehi külmaks.

Daily Mail küsis selle aasta alguses meestelt, mis muudab naise ideaalseks. Samuti küsiti naistelt, mida mehed nende arvates peavad naiste tähtsaimateks omadusteks.

Kaks kolmandikku meestest igatseb naist, kes suudaks juhtida perekonna rahaasju. See oli 1950. aastatel täielikult mehe pärusmaa.

Kõhu kaudu läheb tee täpselt poolte meeste südamesse — nimelt möönis 48% mehi, et toiduvalmistamise oskus on väga tähtis.

Iga teine mees tahtis, et naine tuletaks talle meelde igasuguseid pisiasju ja tähtpäevi, näiteks ema sünnipäeva.Üksnes 9% meestele avaldab muljet see, kui naine oskab küpsetada.

Naised ei tunne mehi

Selgus ka, et naised ei tea sugugi, mida mehed tahavad. Näiteks arvas iga neljas naine, et mehed tahavad naist, kes oskaks sporditeemadel kaasa rääkida. Tegelikult pidas seda tähtsaks vaid iga kümnes mees.

Neli naist kümnest arvas, et mehi ajab marru küsimus: “Ega see kleit mu tagumikku liiga paksuks ei tee?” Ainult 24% mehi pidas sellist küsimust ärritavaks.

72% naisi kujutas ette, et mehed ei salli poeskäimist. Neid mehi, kes tunnistasid, et neile ei meeldi poodides ringi käia, oli vaid 39%.

65% naisi oli kindel, et mehed peavad normaalseks, kui majapidamistööd jäävad naise õlgadele. Ometi ütles 84% mehi, et kodused tööd tuleks jagada mehe-naise vahel.

Siiski ei ole kõik nõuanded aastast 1955 kasutud. Näiteks kehtib endiselt soovitus “mitte kurta ega kaevelda, kui mees läheb välja sööma või meelt lahutama ilma sinuta”. Rohkem kui pooled meestest väitsid, et üksi või sõpradega koosoldud aeg on “erakordselt tähtis”.

Hea naine 50 aastat tagasi

Praegusaja naine on väga kaugel sellest isetust naiseideaalist, mida kirjeldas “Hea naise teejuht” aastal 1955.

Poole sajandi taguses õpetuses seisab: “Valmista õhtusöök. Kavanda seda kas või eelmisel päeval, nii et jõuaksid laua katta just mehe kojutulekuks.

Kuula meest. Sul võib olla talle öelda sada tähtsat asja, aga seda pole vaja teha just siis, kui ta on koju tulnud.

Ära kurda selle üle, kui ta tuleb koju hilja või jääb lausa ööseks ära. Mõtle, et tema on pidanud päeva jooksul palju rohkem läbi elama.”