Asjatundjate hinnangul on siin tegu bioloogilise paaritumistungiga, kirjutab Daily Mail.

Eduka bioloogilise soojätkamise aluseks isastel on paarituda paljude emastega. Emastele teiselt poolt tähendab edukas paljunemine olla kvaliteetse isase väljavalitu, sest ükskõik kui paljude isastega ka paarituda, mingil kindlal ajal on tulemuseks ikka ainult üks järglane.

Uuring viidi läbi Kanadas Ontarios, kus paluti osal vabatahtlikel meestel ja naistel vaadata pesumodelle ja hinnata nende atraktiivsust, teisele osale vabatahtlikest näidati abstraktset kunsti. Seejärel pidid nad hindama oma partnerite veetlevust, intelligentsi, soojust ja ihaldusväärsust.

Enamik mehi, kes olid vaadanud modellide pilte, hindasid oma partnerit madalamalt kui need, kellele oli näidatud abstraktset kunsti. Naisi ei mõjutanud pildid üldse.

Seejärel näidati katses osalejaile videot, kus küsitleti vastassoo esindajaid. Mõnda videos osalejat oli palutud käituda flirtivalt. Vaatajad pidid hindama videos küsitletute veetlevust. Mehed hindasid flirtijaid väga kõrgelt, samas kui naistele flirtiv käitumine ei mõjunud.

Uuringu läbiviijate sõnul meeldivad meestele ahvatlevad naised, kes on neist seksuaalselt huvitatud, ja naisi tõmbab meeste poole, kellel on materiaalset vara. See on asjatundjate sõnul bioloogiliselt „loomulik“, kuigi mitte alati „moraalne“ või „hea“. Tuleb vaid teada, et see pole midagi ebaloomulikku.