Kuumad kuuekümnendad tõid seksuaalrevolutsiooniga naistele vabaduse käituda seksuaalelus samamoodi nagu mees. Uuring näitab aga, et paljud ei tahagi üldse seda vabadust nautida, kirjutab Mail Online. Naised tunnevad end pigem ärakasutatuna. Pärast esimest kohtamist mehega voodisse läinud naine ei tunne kahetsust ainult sel juhul, kui loodab, et suhtest kujuneb midagi püsivamat.

Uuringu korraldanud Durhami ülikooli professor Anne Campbell ütles, et iga teine küsimustele vastanud naine kahetses oma üheöösuhteid.

„Evolutsiooniliselt lasub lapsevanemaks olemise põhiraskus naistel ja üldiselt arvatakse, et naisele endale on kasulik valida kaaslane hoolega ja olla truu, et mees oleks kindel — naine kannab just tema last,” rääkis Campbell. „Hiljuti aga pakkusid bioloogid välja, et on kasulik, kui naisel on palju mehi. Nii saavad lapsed mitmekesisemad geenid ja kui parim mees ei jäägi temaga elu lõpuni, on ta oma head geenid ometi lastele edasi andnud.“

Uuring oligi mõeldud selle teooria paikapidavuse kontrolliks. Kokku küsitleti 1743 meest ja naist, kellel oli olnud üheöösuhteid. Tuli öelda, kas need olid pigem head või halvad.

Vaid 54 protsenti naisi vastas, et tegu oli toreda asjaga. Meestest jäi üheöösuhtega rahule 80%.

Peaaegu kõik naised ütlesid, et üheöösuhe ei pakkunud tegelikult sellist seksuaalset rahuldust, nagu nad eeldasid. Ühe vastanu sõnul tundis ta hommikul, et on räpane ja rahuldamata. „Ootused olid suured, reaalsus nigel,“ vastas teine. „Seks oli kirjeldamatult halb.“

58% naisi väitis, et ei harrasta üheöösuhteid enam kunagi.

Vastupidi levinud arvamusele ei usu naised üldiselt, et üheöösuhtest võiks alguse saada pikem suhe.

Meestest tundis pärast üheöösuhet mõningast kahetsust iga neljas. Peamine meeste kahetsuse põhjus oli inetu partneri valimine.

Ajakirjas Human Nature avaldatud uuringu kohaselt ei ole naised juhuseksi kuigi hästi omaks võtnud ja eelistavad kvaliteeti kvantiteedile.

Miks enamik naisi siiski üheöösuhtesse satub? Teadlaste sõnul võib põhjus peituda menstruatsioonitsüklis, mis mõjutab seksuaalsust. Ovulatsiooniajal, tsükli 10.-18. päeval, suureneb naiste seksuaalsus ja kirglikkus. Sel ajal hakkavad naisi huvitama mehed, kelle kohta nad teavad, et suhe piirdubki ilmselt ühe ööga.