WebMD pakub välja midagi hoopis huvitavamat. Kõiki harjutusi ja tegevusi soovitavad arstid ja asjatundjad.

1. Rahune maha. Just liigne stress võib sind paksmaoks muuta. Stress tõstab kortisoolitaset, see hormoon suunab aga rasva otse vööpiirkonda. Et kortisoolitaset madalal hoida, proovi viie minuti jooksul stressi vähendada: istu vaikses, mugavas paigas ja hinga paar korda sügavalt sisse-välja. Jätka sügavaid hingetõmbeid ja hakka välja hingates kordama sõna „üks“. Tee seda viis minutit üks-kaks korda päevas.

2. Loobu alkoholist. Klaas veini õhtusöögi juurde võib mängida oma osa selles, et teksased pigistavad. Alkohol kipub kortisoolitaset tõstma, mis aga suunab rasva kõhupiirkonda.

3. Ära suitseta. “Suitsetamine hoiabki mind saledana,” väidab enamik tossutajaid. Tegelikult on aga suitsetajate kõhul paksem rasvakiht kui mittesuitsetajatel (siin saab süüdistada jälle kortisooli).

4. Söö rohkem kiudaineid. Kiudaineterikas toit aitab üldse kaalu kaotada, tekitades täiskõhutunde. Nii ei söö sa liiga palju. Ühtlasi hoiab see ära kõhukinnisuse, mis võib kõhu punni ajada.

5. Joo vett. Enne menstruatsiooni on paljude naiste kõht punnis. Selle vastu aitab veejoomine.

6. Hoia oma luud tugevad. Osteoporoos võib kahjustada selga ja sundida sind küüru tõmbuma. Kõht ei mahu siis enam kõhuõõnde, vaid hakkab väljapoole kummuma. Kui oled üle 50, on sul vaja 1200 mg kaltsiumi päevas (alla 50-ste määr on 1000 mg).

7. Las pulss taob! Ükski harjutus ei aita, kui sa ei saa lahti rasvast kõhulihaste ümber. Tee aeroobikat viis korda nädalas 45-60 minutit korraga.

8. Tõmba kõht sisse ja püüa seda ka sees hoida. Varsti muutub see harjumuseks. Jälgi oma rühti, aga ära hoia hinge kinni.

9. Seisa sirgelt. Nii paistad kohe paar kilo kergem ja kõht pisem.

10. Istu kuninglikult. Kössitamine rõhutab kõhu suurust. Kui su jalad ei ulatu istudes põrandani, leia jalatugi või pane tooli ja selja vahele padi.

11. Tugevda õlgu. Tugevad õlad ennetavad küüruvajumist. Tõsta hantlid õlgade kõrgusele ja seisa kindlalt. Lükka nüüd hantlid otse üles, kuni käed on täiesti sirged. Ära painuta selga. Hoia nii mõnd aega ja siis langeta käed.

12. Treeni rinna- ja seljalihaseid. Head rühti on lihtsam hoida, kui ülakehalihased on tugevad.

13. Mängi tennist.

14. Korista tolmuimejaga kodu. Puhtad põrandad pole selle tegevuse ainus kasulik tagajärg!

15. Tee aiatöid. See tähendab painutamist, tõstmist, lükkamist, sikutamist ja kaevamist. Kaevamine on vöökohale tõhus trenn!

16. Proovi joogat. Paljud joogapoosid tugevdavad ka kõhulihaseid.

17. Uju! Jõulised kroolitõmbed tugevdavad lihaseid imehästi. Et välja hingata tuleb vee all, tõmbuvad kõhulihased veelgi paremini kokku. Ka liblikujumine mõjub kõhule hästi.

18. Höörita puusi! Kas mäletad lapsepõlvest hularõngast? See on suurepärane salendaja! Mida sagedamini ja kauem rõngast keerutad, seda paremad tulemused saad.

19. Sõua! See mõjub tervele ülakehale.

20. Mängi golfi. See mõjub küljelihastele.

21. Löö tantsu. Igapäevane kõhutants teeb imesid.

22. Pühi rasvavoldid minema. Pühi majaesine kõnnitee või garaažipõrand korralikult puhtaks. Selline edasi-tagasi liikumine on väga tõhus kõhusalendaja.

23. Avasta enda jaoks Pilates.

24. Mine jõusaali. Seal saad treenerilt nõu küsida ja teha just neid harjutusi, mis mõjuvad vöökohale.