Iga teine mees ehk 48% tõi peamise põhjusena, miks nad oma naisele truudust murravad, välja emotsionaalse rahuldamatuse.

Vaid 8% nimetas põhjuseks seksuaalset rahuldamatust.

Üldlevinud arvamuse kohaselt on meestele õnneks ja eluga rahuloluks vaja ainult seksi. Ometi on neil ka tunded; nad ootavad oma naistelt tunnustust ja seda, et naine hindaks nende pingutusi. Probleem on selles, et mehed ei kipu seda vajadust eriti välja näitama ja nii on naisel raske aru saada, millal just mees pisikest tunnustust vajab.

Enamiku meeste arvates pole pealegi mehelik oodata kiitust või patsutust. Just sellepärast jäävadki meeste emotsionaalsed vajadused tihti rahuldamata.

Kaks kolmandikku ehk 66% mehi ütles, et tunnevad kõrvalsuhte ajal end süüdi.

Ega kõik mehed, kes oma naisele truudust murravad, ole hoolimatud mölakad. Tervelt 68 protsenti truudusetuid mehi pole kunagi unistanud sellest, et hakata oma naist petma, ja peaaegu kõik soovivad, et nad poleks seda teinud.

Süütunne aga mehi petmast ei takista. Mehed oskavad oma emotsioone paremini lahterdada kui naised. Nad panevad mingi tunde lihtsalt ootele ja mõtlevad, et tegelevad sellega hiljem. Järeldus on üks: kui mees sulle truudust vannub, ei ole siiski põhjust kindel olla, et ta sind kunagi ei peta.

77% truudusetutel meestel on truudusetu sõber.

See muudab petmise meestele vastuvõetavamaks ja isegi normaalseks. Mehe alateadvus saab järgmise sõnumi: Mu sõber on igati tore mees, kes juhtumisi pettis oma naist. Järelikult teevad seda isegi parimad meie seast.

Ja muidugi ei saa mehel keelata selle sõbraga kokku saamast. Võid küll paluda, et söögu siis parem koos lõunat, mitte ärgu käigu õhtul baaris. Mida veel teha saad, on püüda luua sõpruskond õnnelikest paaridest, kellega teil on ühised väärtused.

40% truudusetutest meestest leidis armukese töö juurest.

Töökaaslased pakuvad meestele sageli just seda tunnustust ja kiitust, mida neil kodus napib. Kui mees paistab kõigi tunnuste järgi olevat kiindunud töökaaslasse, küsi temalt, mida sinul sobiks oma meeskolleegidega ette võtta, nii et tema ennast puudutatuna ei tunneks.

Vaid 12% truudusetutest meestest väitis, et armuke nägi välja seksikam kui oma naine.

Teiste sõnadega: mees ei peta mitte sellepärast, et saada ahvatlevama naisega paremat seksi. Enamasti petab mees sellepärast, et täita emotsionaalset lünka.

Kui mehe truudus on sulle tähtis, püüa tugevdada teie omavahelist sidet ja olla mehe suhtes hoolivam. Oma keha vormiajamisest ja uutest seksipoosidest ei pruugi piisata. Seks on siiski samuti oluline. Mehe jaoks on see armastuse väljendamise ja läheduse tundmise peamisi viise.

Ainult 6% truudusetuid mehi magas teise naisega kohe samal päeval või õhtul pärast kohtumist.

73% mehi õppis teist naist tundma vähemalt kuu aega, enne kui temaga voodisse läks. Järelikult on sul aega, et panna tähele hoiatavaid märke: võid mehe truudusetusest aimu saada isegi enne, kui talle endale see pähegi tuleb. Hoiatavad märgid: mees on vähem kodus, ei taha enam sinuga magada, hakkab tüli norima või ei võta telefoni vastu, kui talle helistad.

Võid oma sisetunnet usaldada. Kui aga mehega sellest otse rääkida, eitab ta arvatavasti isegi säärast mõtet, nagu võiks ta sind kunagi petta. Selle asemel keskendu asjadele, mis on sinu võimuses, nimelt omaenese käitumisele.

Muuda oma abielu paremaks. Ära kõhkle mehele välja näitamast, kui väga sa teda hindad. Väärtusta ühist ajaveetmist ja ole ise voodis algataja. Anna talle põhjust endast mõelda! Ja mõtle ka ise, mis teie kahe vahel toimub — ilma mingi kolmanda osapooleta.

Allikas: Redbook