Kui mehed on juba oma truudusetuse põhjused paljastanud (
), oleks ainult õiglane, kui ka naised samasuguse ülestunnistusega esineksid. Delfi Naisteleht küsis 11 naiselt, kes möönsid, et on oma elukaaslasele või abikaasale truudust murdnud, selle põhjuste kohta. Kõik nimed on muudetud.

Diana, 39: Loomulikult ei kujutanud ma alguses ettegi, et pole oma mehele truu. Pärast esimese lapse sündi aga mees muutus, mulle tundus, et ta ei pidanud mind enam nii ahvatlevaks. Masendav on iga kord ise seksi nuruda, lõpuks hakkab see enesehinnangu pihta käima. Alles siis, kui tööle tagasi läksin, sain aru, et olen endiselt ilus ja seksikas naine. Muidugi tahtsin, et seda tunnet tekitaks oma mees. Proovisin kodus ikka ja jälle, kuni andsin alla ja otsustasin võtta väljastpoolt kodu seda, mida oleks pidanud mulle pakkuma perekond.

Maire, 29: Pärast paari aastat abielu selgus, et ma ei saa oma mehega lapsi. Probleem oli temas. Ma armastasin teda ja ei võinud lahkuminekust mõeldagi. Mõtlesin kaua, mida teha. Kaalusime kunstviljastamist, aga siis otsustasime ühiselt valida lihtsama tee. Ühesõnaga, mees oli nõus, et saan lapse kellegi teisega, aga isaks hakkab tema. Valisime isegi koos bioloogilise isa kandidaadi välja. Kõik läkski nii, nagu tahtsime, kuigi ma ei ütle, et see poleks meie vahel pingeid tekitanud.

Riina, 35: Mu mees oli voodis täielik äpu! Kusjuures ta ise arvas, et on kõva tegija ja on isegi öelnud, et keegi pole varem millegi üle kurtnud. Ma ei kujuta ette, mis imenaistega ta oli varem olnud! Kuna ta arvas, et on super, ei olnud teda võimalik ka kuidagi suunata ja ta arvas, et minul on midagi viga, kuna ma ei saa 5 minutiga tema ähkimisest rahuldust. Kuna mul oli eelmisest kooselust hea seksi kogemus olemas, teadsin, mida tahta, ja otsisin seda. Leidsin endale täiusliku armukese ja kannatasin oma meest veel 2 aastat, sest üksi elada ma ei tahtnud. Lõpuks läksime siiski lahku.

Kärt, 30: Asi pole seksis. See on suurepärane. Ainult et see ongi ainus asi, mis meil suurepärane on. Väljaspool magamistuba ei ole meil mitte midagi ühist. Alguses sellest aru ei saanudki. Pärast paari aastat aga ei ole meil mitte millestki rääkida. Mul tekkis sõber, kellega sain rääkida kõigest ja kes mõistis mind. Hakkasin igatsema füüsilist lähedust kellegagi, kes teab ja saab aru, kes ma olen. Mõtlesin, mis tunne see küll võiks olla. Ja ma ei kahetse.

Tiina, 45: Läksin mehele süütult. Ei soovita seda kellelegi. Asi oli selles, et me lihtsalt ei sobinud. Füüsiliselt. Alguses arvasin, et mul on midagi viga. Olin mehele truu kümme aastat. Siis sattusin lugema seksiteemalisi raamatuid, mis rääkisid erinevatest kehaehituse tüüpidest jne. Mu silmad avanesid. Hakkasin teadlikult armukest otsima. Mu seksuaalelu on praegu vapustavalt hea, kuigi kahjuks mitte selle mehega, keda olen nii kaua armastanud ja armastan veelgi. Ma usun, et ta teab, et mul on keegi. Tema on mind korduvalt petnud.

Hille, 26: Võib-olla on asi vanusevahes, ta on minust 22 aastat vanem. Algul oli kõik imeline, aga siis selgus, et ta tahab seksi umbes kaks korda kuus. Minu jaoks on see selgelt vähe.

Silja, 28: Ma tegelikult ei tahtnud seda. See juhtus ühel peol. Mingis mõttes ma kahetsen kohutavalt, sest pärast seda oma mehega olles oli süütunne tappev. Ma ei ole talle rääkinud, ma ei taha talle haiget teha.

Anne, 33: Mees petab mind. Kui sellest teada sain, nutsin praktiliselt kaks nädalat järjest. Tundsin, et mu elu on läbi. Tahtsin talle samamoodi haiget teha, sama palju, kui tema mulle. Magasin tema sõbraga. See oli kohutav. Ma tegelikult ei tahtnud seda. Muidugi sai mees sellest teada. Ma ei tundnud mingit võidurõõmu. Ma ei tea, mis meie elust saab.

Meeli, 52: Mehel on probleeme. Ta kas ei saa või ei taha enam, ta on minust vanem ka. Mida ma pidin tegema? Armuke on minust 8 aastat noorem.

Maiu, 38: Kõige ausam vastus, miks mul on armuke, on see: mul hakkas oma mehega igav. Aastaid on kõik käinud täpselt ühtmoodi. Kui ta midagigi muudaks, pakuks mingigi üllatuse, aga kui voodisse läheme, võin ma 100% kindel olla, mis juhtuma hakkab. Usun, et see isegi kestab alati minutipealt sama kaua. Rutiin vist?

Berit, 24: Mul pole ühtki sõbrannat, kes truudust oluliseks peaks. Kõik võtavad, kust aga saavad. Õnneks on mu elukaaslane samasugune ja ei nõua minult, et oleksin ainult temaga. Muidugi on ka temal samasugune vabadus.