Pärast viimast pidu magasime ühes voodis, ilma et meie vahel midagi juhtunud oleks, kuna ma polnud huvitatud. Midagi enamat meie vahel ei olnudki. Ja nüüd järsku peaaegu et esimese küsimusena, kas olen vaba.

Jutu käigus selgus, et mees oli mulle aasta tagasi valetanud: tegelikult on ta oma naisega juba neli aastat koos elanud. Vale sündis sellepärast, et ta arvas, et muidu ma ei suhtleks temaga. Noh, õigesti arvas.

Minuga võttis ta praegu uuesti ühendust sellepärast, et tahaks „vaheldust“, nagu ta seda ise sõnastas. Minus tärkas huvi – kas tõesti nii lihtsalt asi käibki?

Tuli välja, et noormees petab oma naist regulaarselt mõned korrad aastas. Tavaliselt sünnib see mõne võõraga, keda kohatakse klubis või netis. Kui tüdruk ilmutab huvi, ega mees äkki hõivatud pole, siis tuleb valetada, muidu võib ju loodetud seks saamata jääda. Neile, kelle jaoks pole vahet, räägitakse mõnikord siiski ka tõtt.

Noormees väitis, et armastab oma naist ja kavatseb temaga kokku jääda. Petmist põhjendas ta sellega, et nad hakkasid koos elama väga noorelt (18-aastaselt) ja sarved jäid maha jooksmata. Enne oma naist oli ta olnud kahe tüdrukuga, kui paljudega kooselu ajal, seda ta keeldus ütlemast.

Kogu meie jutuajamise käigus avaldas noor Don Juan mulle tugevalt survet, et tuleb ikka ööseks minu juurde, kuna naine on linnast ära ja vaesekesel külm üksi magada. Sõna „ei“ ilmselt ei kuulu tema sõnavarasse.

Kahju on mul selle mehe naisest. Millegipärast ei jäänud sellest jutust muljet, et tema milleski süüdi oleks – kui mitte lugeda süüks seda, et noorelt koos elama hakati.

Järele mõeldes meenub tegelikult minevikust veel nii mõnigi sarnane lugu. Mees, kel naine (väidetavalt samuti armastatud) ja kaks imearmsat tütart, rääkis sageli oma „pruutidest“, kellega ta seksis. Vahelduseks, seda sõna kasutas temagi. Täiendas veel sellise „ilmeka“ metafooriga, et ei taha ju kogu aeg kartulit süüa, vahel tahaks makarone või riisi ka. Eriti tülgastav võrdlus!

Meenub ka ülimalt sümpaatne mees, kellega tutvusin mingitel suvepäevadel. Ta rääkis ka mulle oma naisest, kellega neil olevat tõeline armastus ja kellega ta kõike koos teeb. Naine oli parasjagu raskes seisus haiglas, aga õhtu edenedes oleks mees olnud valmis minuga seksima, kui oleksin sel sündida lasknud. Mis võiks olla veel kurvem kui saada teada, et su mees, kellega tundub kõik hästi olevat, seksib võhivõõraga, samal ajal kui sina haiglas oled?

Ühe sõbrannaga aga juhtus selline tore lugu, et tal oli hea tuttav, kellel naine ja laps. Mees tunnistas, et on sõbrannasse armunud, aga ei taha oma naist petta - armastab teda. Sõbranna sai loomulikult aru... kuni mees tegi talle ühemõttelise lähenemiskatse ajal, mil ta naine oli teist last sünnitamas.

Kui paljud mehed tormavad otsekohe võõra naise käte vahele, kui oma naine korraks kodust lahkub? Mida teeb sinu mees, kui oled kodust ära?


Bookmark and Share