Mehed tahavad vaid “üht”

Arvamus, et mees suhtub naisesse kui seksuaalobjekti, on vägagi levinud, ja mis seal salata: tihti kipub nii olemagi. Tegu ei ole ometigi reegliga, vaid see on pigem üldistus, mis on tekkinud meeste väärast käitumisviisist.

See põhiline mõttelaad on enesele kui kunstlikult tekitatud takistus eduka ja toimiva mistahes suhte loomisel.

“Naised tahavad vaid raha”

Sellel üldlevinud mõttelaadil on samuti osaliselt tõepõhi all. Seda näitavad näiteks internetis leiduvad tutvumiskuulutused, milles otsitakse materiaalset kindlustatust, ilusat autot, kodu jms, isiksuseomadused ning inimene ise aga asetatakse teisele kohale.

Tegelikult ei taheta niivõrd raha, vaid pigem on soov hästi elada, mida raha üldlevinud arusaama järgi ka võimaldab.

On olemas teatud tüüpi mehi ja naisi, kellele tõesti on täielikult omane juhinduda ülaltoodud mõttelaadidest, kuid olgem ausad: need mõtted ei aita meid eesmärkide täitumisele lähemale. Kui oled siiamaani kogu aeg juhtunud soovimatult kokku inimestega, kelle puhul need laused kehtivad, siis järelikult on need kohtumised vajalikud saad kogemuse võrra rikkamaks. On ju õppiminegi üks elu eesmärke ja oluline on mitte lasta ennast häirida vaid üht uskuvatest inimestest.

Naisi, kes tahavad vaid raha ja mehi, kes tahavad vaid üht, on igal pool. Kui nüüd natukene mõelda, siis võib taolise käitumisega inimesi nimetada ka petturiteks, sest mõlema tegutsemine on seotud otsese valega — kui ainult üks teisi kahjustav mõte või kavatsus on meelel, siis on inimese käitumine võlts. Neist on soovitatav eemale hoida.

Kuidas käituda ja aru saada, et tegu on tüübiga, kes näeb sinus vaid seksuaalobjekti ning võrgutada püüab? Üks võimalusi on uue tuttavaga suhelda seni, kuni tema tegelikud motiivid päevavalgele tulevad — vaid üht ihkavad ei ole seikleva iseloomu tõttu valmis väga pikaks suhtlemismänguks. Nende kannatlikkus kipub katkema, sest nad eelistavad üldjuhul „kergemat saaki.“ Kui uus tuttav silmapiirilt kaob, tähendab see, et ta loobus oma plaanidest ja järelikult pole teda ka mõtet taga igatseda.

Inimesed soovivad seda, millest reaalselt puudust tuntakse. Muidugi on olemas naisi ja mehi, kes ihkavadki vaid näha oma panagaarvel numbreid, mida saab enda kasuks tööle panna ning usun, et nendega ükski inimesest enesest huvituv mees või naine tõsisemat suhet luua ei soovi, sest kuidas leppida teadmisega, et ta armastab numbreid rohkem kui teid?

Miks on rahal inimeste üle nii suur võim? Me teame, et rahal on ühteaegu nii häid kui ka halbu omadusi. Põhjus, miks raha pärast ollakse valmis igasugusteks tegudeks, on arvamus, et raha lahendab paljud elumured, kuid tegelikkuses see siiski nii ei ole. Selgusele aitab jõuda juba see, kui kujutame ette, et rahamure on lahenenud. Alguses on kindlasti tore, kui saate käia poodides, osta peaaegu kõike, mida hing ihaldab ja nautida keskkonda ning tähelepanu, mis rahaga kaasneb. Paraku inimene mugandub ja harjub raha pakutavate võimalustega ning endised argimured kerkivad hiljem taas päevakorda.

Üks on selge: petta ennast või teisi ei ole mõtet, sest sellest ei ole absoluutselt mitte mingisugust kasu ei endale ega teistele.