Vahepeal, kui mul kolumniks ideid pole, käin ma siin Delfi Naistekas ringi ja loen, mida teised kirjutavad, et äkki miski paneb pirnikese põlema. Ja täna panigi. Nimelt põrutab üks mees Naisteka foorumis , et kuna tal oma 40. eluaasta kohta on “kogunenud nii elukogemust ja ka naiste kogemust”, siis oskab ta julgelt öelda, et end “seksikale vindile” sättinud naised on tegelikult voodis üpris igavad ja külmad. Nimelt, tuleb välja, on nende naiste elu sisuks vaid raha ja selle eest nad siis kõigepealt löövad end üles, et siis, loomuliku jätkuna, et lasta meestel voodis alandada. Seda ka vist raha eest siis?

Ma ei vaidle sugugi vastu tema väitele, et enesekindlad naised on voodis paremad, sest see on absoluutne tõde. Küll aga häirib mind kohutavalt üldistus, et naine, kes on end “üles löönud” ja ei näe välja piisavalt “tagasihoidlik”, pole järelikult enesekindel ning seega on ta elu sisuks raha, voodis on külm ja seks on vaid vahend (raha saamiseks).

Kas kunagi tuleb kätte ka aeg, kui sellised üldistused lõppevad? Ma üldse ei kahtle, et on olemas naisi, kes end jätkuvalt niiviisi alandavad — aga ma olen täiesti kindel, et need naised on vähemuses, ma vähemalt loodan seda. Kurb, kui see mees neid oma eluteel nõnda palju kohanud on — kuid kas ei peaks ta siis ehk endale siiski otsa vaatama, miks tema suhtemustrid korduvad ja ta just sarnast tüüpi olevusi ligi tõmbab?

Teiseks on ääretult tobe arvata, et kui naine on enda nii-öelda tuunimisega natuke rohkem vaeva näinud, on ta järelikult pealiskaudne ebakindel bimbo. Jällegi, mis ajastus me elame? Minul näiteks, jah, on nii ripsmepikendused kui ka geelküüned. Oh õudu! Bimbo missugune! Oot, ei, kuna ma pole piisavalt kõhn, siis ei saa ma olla rahaahne bimbo, järelikult olen ma ebakindel tibi, kes üritab ülekompenseerida, tuunides ülejäänud välimust. Voodis, ma ei teagi siis, mis mind iseloomustama peaks. Aga ju see kõik rahale lõpuks taandub. Või on niisama külm ja igav, sest ripsmepikendused on linade vahele kaasa toonud igavese tuumatalve.

Aga ma ütlen ühe saladuse (mis pole üldse niivõrd saladus): mul näiteks teevad need “tuuningud” elu tuhat korda lihtsamaks. Ma ei viitsi mässata maniküüri või meigiga, seega on üsna mõnus, et pean vaid kord kuus sellele mõtlema. Erinevalt “tuuningutibidest”, ma eeldan, kes stereotüüpsete arvamuste kohaselt veedavad tunde iga päev peegli ees. Jah, on tõesti ka selliseid naisi. Aga võib-olla neile tõesti meeldib? Võib-olla neile meeldib mängida meigi ja välimusega? Kas see tähendab automaatselt, et nad on ebakindlad, külmad ja igavad rahaahned tšikid?

Mulle pigem tundub, et mehed, kes teevad selliseid üldistusi, on ise natuke… kitsa silmavaatega. Mul on tõesti hea meel, et antud härral on olnud ka positiivseid kogemusi, kuid tundub, et seni kuni ta ei suuda oma parimat seksi kirjeldada sõnadega: “enesekindel, ja näeb vähemalt minu silmes välja kui maailma kõige kaunim naine!”, pole ta siiski veel Päris Naise Kogemust saanud.

Aga küllap seegi tuleb. Öeldakse, et igaühe jaoks on kuskil keegi.

Dagmar Lamp ehk Daki on blogija (daki.tahvel.info), sotsiaalmeedia ekspert ja (aja)kirjanik. Tema kodus kasvab 3aastane tütar ja kolm kassi. Daki targutab Delfis üle nädala kolmapäeviti.