Kas ma pean lisama, et ma ei tundnud end absoluutselt puudutatuna? Tõesti, esimest korda sain ma endale küüned eksperimendi korras, mida siin Naistekaski kajastasin. Ripsmeid tahtsin lihtsalt proovida, sest teate mis, ma ei viitsi absoluutselt end igapäevaselt meikida. Niisiis on minu jaoks tegu puhtalt mugavusega, aga ei saa mainimata jätta ka kogu selle kogemuse teraapilist mõju. Kuna mu küüne- kui ka ripsmetehnik on ääretult toredad inimesed, keda ma pean suisa sõpradeks, on see “päev spaas” lihtsalt suurepärane võimalus aeg maha võtta, naerda, juttu puhuda ja, noh, veelkord naerda.

Viimati naistega “saunas” juttu puhudes tuli teemaks, et väga sageli saavad eesti naised komplimente välismaa meestelt. “Jajaa, mulle just ühed norrakad ütlesid, et misasja, sa oled 33 või?! Ei näe päevagi vanem välja kui 27!” jutustas üks klient. Me kõik oskasime teadvalt kaasa noogutada — tõesti, eesti naised kuidagi lihtsalt säilivad hästi!

Huvitav, millest see küll on? “No aga vaata kui külm ja pime enamiku aastast on,” ütles sõbranna. “Liha säilibki ju pimedas külmkapis paremini!”

Naerupahvak.

Tegelikult võib sellel jutul ju tõepõhi all olla. Me kõik teame, kui ohtlik on päikesekiirgus ning kuna meie laiuskraadil seda nii vähe jagatakse, on meil selle võrra ka tervem nahk (kui seda eelist just solaariumis end praadides ära ei nulli). Niisiis, igavese ilu saladus näikse olevat 9 kuud sitta suusailma!

Ühe huvitava järelduseni jõudsime me veel. Kuna palgad on nii väikesed, siis ei olegi meil raha käia kiirtoidurestoranides söömas ning oleme sunnitud elatuma juurikatest ning vanaema põllult saadust. Ameerikas on ülekaalulisus pigem just vaeste haigus, meil on aga vaesed inimesed “kombekohaselt” pigem alatoitunud, kas pole?

Niisiis, tuleb välja, et kõige selle pimeduse, külma ja pideva rahahäda keskel on ka midagi head — vähemalt näeme me kõik ilusad välja!

Ehk tuleb see mõte teilegi järgmine kord meelde, kui meel siin igavas hämaruses mõruks kisub?

Sest lisaks kõigele, mis eestlastest suurepärase rahva teeb, oleme me ju vähemalt ka musta huumoriga sina peal…

Dagmar Lamp ehk Daki on blogija (http://daki.tahvel.info)  ja (aja)kirjanik, kes kasvatab kodus kaheaastast tütart ja kaht kassi. Daki targutab Delfi Naistekas üle nädala kolmapäeviti.