Söö ja joo mõistlikult
Tänapäeval on kombeks hankida jõululauale kõikvõimalikku kraami. Iga eestlase laualt võib leida nii keedukartuli, hapukapsa, vorstid kui liha. Loomulikult ei pea nendest loobuma, kuid ülesöömise vältimiseks tasub tõsta taldrikule väiksem ports. Koguseid aitab kontrolli all hoida ka pisema taldriku eelistamine või aeglaselt söömine. Üldiselt võiksid laua taga istudes keskenduda pigem lähedastele kui toidule.

Ühtlasi ei tohi kindlasti jätta enne pidu vahele päevaseid söögikordi ning tuleb tarbida piisavalt vett. Vastasel juhul hindad jõululauda istudes enda võimeid üle ning asud suure hooga roogade kallale. Tulemuseks on ülesöömine ja ebamugavustunne terveks ülejäänud õhtuks.

Jälgi oma liikumist
Liikumine on hea viis veeta aega enda ähedastega, samuti saab mõtted korraks toidust eemale. Kui oled mures, kas ikka liigud piisavalt, siis uuri enda nutitelefoni. Sealt leiad päris palju rakendusi, mis teevad selle mõõtmise töö inimese eest ära.

Üks lihtsamaid viise oma kehalist aktiivust jälgida on tõmmata enda telefoni mõni vastav äpp, mis abistab nii igapäevase liikumise monitoorimisel kui ka treeningsaalis. Näiteks on kasulik kogu aktiivsust mõõtev Endomondo, jõusaalihuvilistele tuleb appi Gymboss, jooksjate üks meelisrakendusi on RunKeeper.

Alusta oma uue aasta treeninglubadustega juba jõuludel
Kui mõlgutad juba mõnda aega mõtteid, et sooviksid alustada treeninguga, siis tee seda pigem kohe. Tihti soovitatakse teha päevas vähemalt kümme tuhat sammu. Liikumisega alustamisel tasub püstita siiski eesmärk, mille saavutamine ei käiks kohe üle jõu. Hiljem saad oma sihtmärki järk-järgult tõsta. Näiteks alusta kuue tuhande sammuga ning jälgi, et istumise vahele jääks ka aega liigutamiseks.