Ma olen aastaid vaadanud kaugusest hulljulgeid inimesi, kes on otsustanud 50 meetri kõrgusel asuvasse taevarestorani sööma minna. Ma kardan kõrgemates kohtades isegi kinniste rõdude ja akende juures liikuda, mõte sellest, et ma istun ilma kindla jalgealuseta kusagil laua taga on minu jaoks tundunud ulme.

Kell kümme esmaspäeva hommikul suundusin ma aga täpselt sinna, kus taevarestoran Dinner in the Sky oma uut hooaega tutvustas. Kõrguse hirm oli meelest läinud, sest sel hooajal keskendub restoran Eesti saarte maitsetele ning restoraniplatvormil pakutavad Hiiumaa Ungru Resto ja Prangli Saare-resto road tundusid liiga ahvatlevad, et oma hirmule alla vanduda. Pealegi on Prangli saar on minu salaarmastus ning Hiiumaa minu uus armastus.

Hirmutunnet ei tekkinud mul seniks, kuni ma sain aru, et minu jalgade all ei olegi rohkem kui toolijalg. Samal ajal kui meeskond meeleolukalt meile roogasid serveeris, samal ajal vahetult lobises, nalja viskas ning külalistest suure hea meelega pilte tegid, klammerdusin mina küüntega aina rohkem laua külge. Ma sain mõistusega täiesti aru, et muretsemiseks ei ole põhjust, aga ikkagi.

Kaire Vilgats, Daniel Levi Viinalass, Maia Vahtramäe, Mick Pedaja, Kadri Koppel ja teised võtsid üles rõõmsa lauluviisi ning lõõritasid "ja siis ma olen nagu sangar seiklusfilmis..." Mina aga keskendusin sellele, et mitte alla vaadata ning vaatasin kauguses sadamasse saabuvaid laevu. Vaade otseloomulikult on taevarestoranist lausa imeline. Anett Kulbin esitles värsket omaloomingut, turvaülema naljade saatel katsetasin teised külalised, kuidas tooliga saab pikali visata ja kuigi lm oli tuuline ja vihmane oli meeleolu ülilõbus. Mina lõin küüned tugevamini lauaplaati ning püüdsin mitte välja näidata, et kardan. Ütlen ausalt, ei saanud hakkama. Kahvli ja noaga söömine nõudis mult suurt pingutust, sest ma pidin selleks ju lauast lahti laskma. Oma toidu saingi ma ära tükeldada sel ajal kui me korraks all magustoitude järel käisime.

Kas ma läheksin uuesti?Teate, toit maitses ülihea ja kui meeskond veel rääkis õhtuste tõstete kohta kui imeline on päikeseloojang Tallinna kohal taevas, siis tekkis tahtmine küll uuesti minna. Kui ma aga uuesti piltide pealt kõrgust vaatasin, mõtlesin ma, kas tõesti on võimalik, et ma olen selles samas taevarestoranis einestanud. Mina, vana kõrgusekartja?

VAATA KOGU GALERIID:

Unikaalne taevarestoran on kõigile huvilistele avatud 15.-21.juulini. Loe lähemalt: www.dinnerinthesky.ee