Disainifestivali raamistik pakub head võimalust tuua disainialane õppetegevus üldsusele lähemale — lõppeks on ju disain just ühiskonna hüvanguks. Sel puhul saab iga huviline osa võtta avatud loengutest, kus astuvad üles kolm õppejõudu, kes oma tunnid erakorraliselt teatrisse NO99 üle toovad, kuigi sisult argise loengu peavad.

Loengud toimuvad koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga.

Esimese loengu pidaja on Ülle Marks
Ülle Marks on lõpetanud Tallinna Kunstiülikooli graafika erialal ning temast on kujunenud tunnustatud graafik. Üllel on erakordselt väljenduslik joonekäsitlus. Tema käekirja iseloomustab vaba käega tõmmatud tugev ja tundlik joon. Ülle vaatab ja näitab elu ebatavalistest vaatepunktidest just joone käsitluse kaudu. Ta on Eesti Kunstiakadeemia Disainiteaduskonna joonistamisstuudio juhataja ning on nakatanud kõiki oma õpilasi mõtteviisigiga JOON ÜLTEB ROHKEM KUI JUTT. Ülle tunnid Kunstiakadeemias on muutumas legendaarseteks. Alles sel kevadel oli ta Disainiteaduskonna joonistusstuudio populaarse näitus “TUNNE OMA KEHA 1” kuraatoriks.
Tutvu ka Ülle Marksi ning tema õpilaste tegemistega Eesti Kunstiakadeemias Facebooki lehel.

Teise loengu annab Kärt Summatavet
Kärt Summatavet on eesti ehtekunstnik, kelle loomingus on rahvuslikke motiive ning vanu traditsioone.Selle kõrvalt on ta ka vabagraafik ja raamatugraafik. Summatavet on õppinud kunstiinstituudis, mil pärast esimest kursust käis ta Siberis manside juures, kus ta avastas nende säilinud elukorraldust. Reis oli niivõrd muljetavaldav, et sinna ta süda jäigi. Eesti Kunstiakadeemias õpetab Kärt rahvakunsti. Tutvu Kärti ja tema tööga rohkem ERR saatelõigus.

Aeg: 26.09 kell 15.00−17.00
Koht: Teater NO99, Sakala 3
Pilet: Tasuta
Ürituse Facebooki leht
www.artun.ee