Laboriarst Anneli Raave-Sepa ettekanne kannab pealkirja "Terveks ravida või terve püsida?" Ta arutleb oma ettekandes, kas meie, naised, seame ise oma meestele nii kõrged ootused, et nende tervis kannatab.

Me eeldame, et mees on edukas, tark, šarmantne kaaslane, armastav isa. Selleks, et kõikidele neile nõudmistele vastata, peab mees olema ju imemees. Eelduseks, et mees suudab kõiki meie soove edukalt täita, peab neil olema raudne tervis.

Tegelikult survestavad mehi nii naised kui ka mehed ise. Eesti meeste tervis pole kiita. Meeste keskmine eluiga on küll viimastel aastatel tõusnud, kuid jääb siiski kümmekond aastat naiste keskmisele elueala alla.

Me peaksime hoolt kandma, et meie mehed käituksid terviseteadlikult ja et nad väärtustaksid oma tervist. Mida teha, et võimalikult kaua võimalikult tervena püsida? Olulised asjad on täisväärtuslik ja tervislik toitumine ja tervisesport. Tuleb ka osata stressi maandada ja leida igast päevast positiivset emotsiooni. Muidugi on äärmiselt olulised piisav uni ja puhkus.

Doktor Raave-Sepp rõhutab, et nooremad mehed peaksid ka kaebuste puudumisel kontrollima oma tervist 3-5 aasta tagant, soliidsemas eas mehed 2-3 aasta tagant ja mehed, kellel on juba diagnoositud mingi terviserisk, kindlasti veel tihemini. Doktor paneb meestele südamele, et palun tekitage endale see regulaarsus ja mis peamine - arsti ei maksa karta.

Loomulikult on oluline ka see, et me meie mehi liigselt ei survestaks ja neile ikka vahepeal asu ka annaks. Mees ei pea olema imemees.