Pikaajaline tegutsemine pulmavaldkonnas on Gowris näidanud, et kui naispool planeerib oma kleidi, kingad, aksessuaarivaliku, soengud, meigid (sh ka meigi- ja juuksuriproovid), lillebuketid ja sukapaelad  ette vähemasti pool aastat, siis peiud on pahatihti need vaeslapse osatäitjad, kellest paljud lähevad altari ette läbikantud triibulise lipsu ja musta luitunud  ülikonnaga. Natuke teine valdkond küll, aga vabariigi aastapäeva ball oli taaskord heaks näiteks sellest, kuivõrd läbiplaneeritud on naiste pidulik riietus ja kuivõrd pöördvõrdeliselt läbiplaneerimata ja juhuslik on meeste rõivavalik.

Tihti jääb pulmakomplekti valik ka pahatihti ajapuuduses täitsa viimasele hetkele või lihtsalt ei ole peigmeestel tegelikult aimu, et ka siinsamas Maarjamaal on võimalik välja näha šikk londonlane, või trendikas newyorklane.  Kõik need võimalused, mida “välismaa” ajakirjad mõnusate pildiseeriate  näitel pakuvad, on võimalikud ka täitsa tavalisele Eesti mehele!  Ausalt, see kõik on Eestis olemas, olemas — olemas! Tuleb lihtsalt teada, kust otsida.

Mida siis pidada silmas pulmaülikonna valikul?

Tuleb kevad, tuleb suvi, õhk on täis värskust ja uut hingamist, värve, õhulisust.  Tänapäeva mehed on tunduvalt vabamad ja easygoing suhtumisega, mis omakorda mõjutab ka meeste riietumisvalikuid ning stiile. Sellest ei jää ka peig puutumata.

Julged, esirindlikud mehed — selle aasta pulmatrendid soosivad üksmeelselt pulmaülikonna ja aksessuaaride valikul rõhutada kandja omapära. Ka Eestis, nagu mujal maailmas ammu kombeks, on vaikselt hakatud korraldama ebatraditsionaalseid, põhjalikult läbimõeldud aksessuaariderohkeid  pulmi, millest olulisim osa on riietusel. 

Pane selga see, mis haakub sinu nägemusega endast, pulmariietuse etikett ei ole kivisse raiutud, mida peab pimesi järgima. 

Ära karda värve, inglise mehed on ammu juba isegi ärimaailmas võtnud ametlike värvidena kasutusele nii lillad kui roosad toonid.  Pulmad on ju lõppude lõpuks sündmus, mis palistab sinu ja su pruudi — kahe kordumatu inimese liitu, on igati loogiline, et riietus peab tooma välja inimese parima mina, tema omapära. Moesuunad on olulised, et ajaga kaasas käia ja teada üldisi suundi meestemoes, kuid stiil ja isikupära on need tegelikud komponendid, mis panevad ühe mehe koos õigesti valitud riietuse ja aksessuaaridega oma pulmapäeval tõeliselt särama olgu see siis aasta 1990 või 2012.

Nõuanne number üks: vali võimalusel nn. slim fit ülikond. Läikega. Kehakuju järgivad ülikonnad on kaasaegse meestemoe tunnus, need on sikid, stiilsed ja mängulised. Läige annab ülikonnale automaatse pidulikkuse juhul kui peigmees eelistab osta oma pulmadeks valmisülikonna. Rätsepülikonnaga on mängumaa muidugi tunduvalt laiem, sest võimalik on pulmakomplekti pidulikkust rõhutada valitud mustrite ja kangatekstuuridega. Moes on sälguga kraed, sall-reväär on out.  Samuti on minev kaup sel aastal ajatu klassika -  smoking pika windsori lipsusõlmega tavalise asemel. Vestid on väga moes — ja vestivalikuga kusjuures annab väga palju ära teha, et see  “originaalne stiilne look” saavutada. Kui eelistad moodi, vali endale mõnusa mustriga vestikangas. 2012 on moes eelkõige ruudud. Kui eelistad  ajatut stiili, siis lillemustrid ja ornamendid on Sinu jaoks. 

Nõuanne number kaks: vali värv. Hetkel on Euroopas pulmaülikonna värvidest kõige suuremaks tõusvaks elevandiluu toon (nn. ivory). Enamik mehi eelistavad siiski veel konservatiivselt  elevandiluukarva lipsu/ilurätti ja piirduvad klassikalisema värviga ülikonna valikul. Soovitus pruutidele: kui lased näiteks pruutkleidi õmmelda, küsi rätsepalt ekstra tükk sama riiet, et peigmehele ja/või  peiupoistele õmmelda  aksessuaare — ilurätte pintsaku taskusse pistmiseks, lipsude õmblemiseks. Moes on ka hall, nii tume kui hele. Mehed, kes eelistavad klassikalist musta, on hakanud omaks võtma ka tumesinist pulmaülikonda (nn. midnight blue).

Nõuanne number kolm: Lugupeetud pruutpaar, kes te oma peiupoistele, best-manidele või pruutneitsitele riietust valite — las nende riietused pigem täiendavad Teie oma, neid ei pea toon toonis kokku suruma pruutpaari riietusega. Näiteks kui peigmehel on seljas must vest hõbedaste detailidega, võib panna peiupoistele selga hoopis toonid vastupidi: hõbedased vestid mustade detailidega. Või näiteks peigmehele tumehall riietus, peiupoistele helehall. Kõige olulisem on jälgida, et peiupoiste ülikonnad haakuks pruutneitsite kleidivalikuga. Must ja hõbe on suhteliselt kindel valik, mis läheb enamiku kleitidega, ega julgemate värvilahenduste puhul tuleks  alati jälgida, et riietuste toonid sobiksid omavahel (külmad toonid vs soojad toonid jne).

Nõuanne number neli ja võibolla ka kõige olulisem: vali endale õiged aksessuaarid!

Paljud mehed ei teadvusta veel, kui palju annavad ühele ülikonnale juurde detailid. Päris tõsiselt. Sest tegelikult saab ka nii, et kui ostad või lased õmmelda endale hästiistuva ülikonna, saab aksessuaaride muutmisel anda ühele samale ülikonnale kardinaalselt erineva väljanägemise. Lips, kravatt, vest, mansetinööbid — nende toonide kombinatsioonidega annab lõputult mängida.  Tänapäeval tehakse meestele uskumatult  lahedaid kombinatsioone, nii lipsu/kravati, mansetinööbid, ilurätid, särgid vestid võib osta/lasta teha ühesuguse mustriga, olemas on kõikvõimalikke variante, ole ainult mees ja vali välja! Ilusat kevadet ja mõnusat pulmaärevuse nautimist!