Eestimaine kala on alati parem kui Norra lõhe: nipid, millega mudamaitsest lahti saada

 (12)
kalad, jääpüük, talvine kalapüük
AhvenadFoto: Rauno Volmar

Eesti oma kaladel on maitset enam kui küll, kinnitab kalarestorani Kalapala noor peakokk Kaspar Sanglepp värskes ajakirjas Naised. "On nii lihtne osta Norra lõhet, aga selle maitse on ju kogu aeg ühesugune," ohkab mees.

Kas järvekala mudamaitsest saab lahti?

Kala mudamaitset saab mõnevõrra tasandada või peita äädika või sidruni jõulise kasutamise või kalatükkide praadimileeme leotamisega piimas, kuid päris lahti niisuguste võtetega sellest ei saa. Saaremaa kalurid kasutavad muda- ja teiste kõrvalmaitsete eemaldamiseks kalade hoidmist kerges kaaliumpermanganaadilahuses. Eesti oludes on järvekalad märksa puhtama maitsega siis, kui vesi on jahe, ehk hilissügisel ja talvel.

Samuti toonitab noor kokk, et puhastatud kala ei tohiks kunagi veega pesta ega paberiga kuivatada — nii uhad mahlad minema ja koos nendega ka maitse.

Pikema loo leiad värskest ajakirjast Naised!

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare