Nii riiete kui ka ehetega on üks ja sama mure: ei ehtekarp ega riidekapp mahu kinni, ent selga ei ole sellegipoolest midagi panna, ehetest rääkimata. Põhjus selleks on lihtne: selle asemel et soetada ehteid, mis on küll hinnalised, ent äärmiselt kaunid, ostame hoopis võimalikult soodsa hinnaga ehteid, mida pärast väga kanda ei soovigi. Seetõttu tasub nii riiete kui ka ehete puhul meeles pidada, et pigem võiks endale soetada vähem, ent kvaliteetseid tooteid, sest kvaliteetsed esemed püsivad aastaid kaunina ja klassikalise välimusega esemed ei lähe ka sedavõrd kiiresti moest.

Järgnevalt annamegi nõu, kuidas endale kõige sobivamad ehted valida.

Massiivne või tagasihoidlik

Ehted täidavad kahte funktsiooni – need lisavad rõivastele aktsenti või tõmbavad kogu tähelepanu vaid enesele. Tagasihoidlik või massiivne kaelaehe annab erinevate riietega täiesti erineva tulemuse. Seetõttu võiks ehtekarbis olla võimalikult lai valik ehteid erinevateks tähtpäevadeks.

Blond või brünett

Juuksevärv on ehete valimise juures samuti oluline. Blondidele sobivad kuldsed ja soojad toonid, nagu sinakas, lilla, roosa ja õrn roheline. Tumedate juuste puhul tasub aga valida kontrastsed hõbeehted ning sinna juurde sinised, punased, erkrohelised ja kirsipunased toonid. Ent see, kas kanda pigem kulda või hõbedat, on iga inimese isikliku maitse-eelistuse küsimus.

Hinnalised ja soodsa hinnaga ehted

Mitte kõigil ei ole võimalik endale soetada massiivseid kullast kaelakette, mis aga ei tähenda, et me ei võiks osta kulla imitatsiooniga ehteid – tänapäeval on müügil suurel hulgal hõbeda ja kulla imitatsiooniga ehteid, mis tõeliselt pilkupüüdvad ja kaunid. Seega leiad imelisi ehteid nii hinnalistest ehtepoodidest kui ka veidi soodsama hinnaga kauplustest. Ühtlasi on tänapäeval väga moes käsitööna valminud ehted.

Säilita proportsioonid

Ehteid valides tuleks kriitiliselt hinnata ka isiklikke omadusi, figuur kaasa arvatud. Massiivsed sõrmused sobivad pigem veidi jämedamatele sõrmedele, peenemad sõrmused aga pikkadele ja sihvakatele sõrmedele. Lühikeste käte puhul ei soovitata kanda aga näiteks käekette, kuid pikkade käte puhul on käevõrud äärmiselt võluvad. Kui soovid juhtida tähelepanu alakehalt ülakehale, siis võiksid valida massiivse kaelakee või suured ja uhked kõrvarõngad, mis kõik pilgud enesele tõmbavad.

Jaga
Kommentaarid