Selles seltskonnas, kus ma viibin, on nii noori naisi ja veidike vanemaid naisi (sellised minu vanuseklassis, eksju), kõiki iseloomustab kolm sõna — kenad, intelligentsed ja iseseisvad. Vaesed meie mehed (jah, te lugesite õigesti, ma arvasin ka end kenade, intelligentsete ja iseseisvate naiste hulka), mõtlesime me. Vaesed mehed üleüldse. Nende funktsioon on kahanenud miinimumini. Tänapäeva naine on nii hakkaja, et saab ise pea kõigega hakkama. Meeste lisaväärtus naiste ees on vaid ühe varuosa olemasolu. Kuigi moodsam naine teab, et ka selle varuosa saab vajadusel asendada mõne patareidel töötava vidinaga. Aga tegelikult ka? Milleks meile mehi vaja? Vanasti oli neid vaja selleks, et nad mammuti metsast koju tooks. Tänapäeval on mammut poeletil vaakumpakendis olemas. Kui ise ei viitsi teda koju tarida, saab tellida kullerteenuse. Mammutit serveeritakse ka restoranis. Veel vähem vaeva.

Kas meest on vaja selleks, et ta hoolitseks auto eest, peseks ja vahataks seda ning vahetaks õli? Olemas on automaatpesulad ja õli oskab ilmselt juba iga teine naine ise vahetada, vajadusel. Haamrit ja saagi oskavad (Prooviabielu näitel) ka mõnikord naised paremini käsitseda. Kas mehi on vaja lumerookimiseks? Kas mehi on vaja, et nad puud tuppa tooks? Kui naine nende töödega ise hakkama ei saa, siis on selle nimi õpitud abitus ja mugavus, mitte reaalne vajadus abi järgi.

Võib olla on siis mehi vaja selleks, et nad raha teeniks ja pere üleval peaks? Nooh, nii palju kui ma oma tuttavate naiste pealt järeldada võin, siis keegi neist ei ole nii rumal, et vaid mehe rahakotile panustaks. Ka kõige lillelisemat abielu võib tabada ootamatu krahh ja siis on naine see, kes oma lapse või lastega tühjade pihkudega jääb. Minu tuttavad teavad, et igal õigel naisel on ka oma sissetulek või tagavara. Igaks sajaks juhuks.

Aga kes meile siis klubis jooke välja käristab? Tunnistage ausalt, kuna te viimati lasite endale mõnel suvalisel mehel klubis joogi välja teha? Mina küll ei mäleta. Ma ostan oma joogid endale ise.

Muidugi ei ole ma üks neist uhketest isenditest, kes ei luba endale uksi lahti teha või käest kinni hoida, kuid hakkama saaks ma ilmselt ka meheta. Kui ei oleks seda ühte varuosa. Just selle pärast püüabki iga heteronaine ühe meesisendi kodustada. Nii on käepärane.

Eveliisi blogi leiad SIIT!