Sünnitustube: 2
Sünnitamine algusest lõpuni ühes ruumis: Jah
Sünnitustoaga tutvumine: Iga kuu esimesel neljapäeval kell 16.00 toimuvad tasuta infopäevad.
Perepalat: Palatid on 1 — 2 kohalised omaette tualettruumidega, koos kliimaseadme, telefoni, TV ja külmikuga. 10 perepalatit, ühispalateid pole.
Vanemate laste kaasavõtmise võimalus: Kui vanemad soovivad, või puudub teine võimalus, miks mitte. Nii pisikesi, kelle järel peab kogu aeg vaatama, ei ole võimalik medpersonali hoolde jätta.
Tugiisikule esitatavad nõudmised: Terve peab olema, kuid arstitõendit ei nõuta.
Erinevad sünnitusviisid: Loomulik sünnitus, vesisünnitus, sünnitus keisrilõikega
Erinevad asendid sünnitamisel: Sünnitamine vertikaalsetes kehaasendites, käpuli, kükk, istuv, seisev, jt.külili, sünnitusjäril epiduraal-tuimestusega, naerugaasi ja medikamentidega
Vesisünnitus: Jah. On olemas vesisünnituse vann
Vee kasutamine avanemis- kui ka väljutus perioodil: Jah
Peale sünnitust vastsündinuga koos olemine nii öösel kui päeval: Jah
Kes teostab raseduse jälgimist? Ämmaemand ja naistearst. Sünnitust juhib raseduse jälgimist teostanud ämmaemand. Soovi korral on tagatud pidev naistearsti kohalolek (muidu vajadusel).
Haigla poolt pakutavad teenused Sünnitus + 24 tundi haiglas perepalatis 2000 krooni
iga järgnev haiglapäev 1000
Oma ämmaemand v arst 2000
Keisrilõige — ootamatu 3000, planeeritud 4000 Abivahendeid sünnitamisel tasuta
Tugiisiku toitlustamine ja majutust perepalatis hinna sees
Kinkekomplekti beebi varustuse ja hügieenivahenditega
Sünnituseks ettevalmistamine Imikute ujutamine, massaaž
Sünnitusjärgne võimlemine ja muusikateraapia
Psühholoogiline nõustamine.

Kui raseduseaegset jälgimist ei ole läbi viidud Fertilitases, on soovitav (kuid mitte kohustuslik) enne sünnitust vähemalt üks kord visiidil käia. Õige aeg oleks seda teha pärast 34. rasedusnädalat. Selle külastuse ajal hinnatakse raseduse kulgu ja riskifaktoreid, mida peab arvestama sünnituse ajal. Vajadusel tehakse täiendavaid uuringuid. Konsulteerivaks arstiks on naistearst Ivo Saarma. Kaasa võtta raseduse jälgimise kaardi ja muud dokumendid, millest võiks kasu olla raseda tervise hindamisel.

2000.aastal omistati erahaiglale UNICEF rahvusvaheline sertifikaat “Baby friendly hospital”.

Sünnitegevuse algamisel toimub haiglasse tulek samuti nagu igal pool Eestis — kiirabiga või oma transpordiga. Hea oleks oma tulekust ette helistada, kuid ka see pole hädavajalik. Tulles tasuks üle kontrollida, et oleks kaasas raseduse jälgimise kaart. Tüsistusteta sünnituse puhul on tagatud haiglas viibimine kaheks sünnitusjärgseks päevaks (sünnitamise päeva arvestamata). Probleemide ilmnemisel tagab aga haigla kuue päevase haiglas viibimise. Kui pere soovib olla haiglas kauem muudel põhjustel, siis lisandub hinnale voodipäeva tasu. Kõik sünnituse juures kasutatavad materjalid on ühekordsed, samuti vastsündinu hooldusvahendid. Fertilitases ei piirata külastamist lähedaste inimeste poolt, kuid soovitame seda teha ajavahemikus 15.00 — 19.00. Soovi korral ja kui puuduvad vastunäidustused, on võimalik koju minna ka mõni tund pärast sünnitust.

Lisainformatsiooni saab Fertilitase koduleheküljelt