JÄÄR

Jäärad on sündinud atleedid. Erinevad võistlusspordialad sobivad suurepäraselt su vajadusega pidevalt end ja teisi ületada. Miks mitte proovida poksimist või võistluskunsti, mis ajaks su parajalt higistama? Jäärad peaksid kaalulangetamisel panustama kehalisele treeningule ja mitte niivõrd oma toitumise jälgimisele.

SÕNN

Et oma trenni- ja toitumisplaanist kinni pidada, on oluline end vahepeal premeerida. Luba endale näiteks iga langetatud viie kilo eest mingi kingitus. Mugavusearmastajana pead protsessi eelkõige nautima. Kui sa pole üks materiaalseid väärtuseid armastavatest Sõnnidest, vaid tahad pigem “jalad maa peal hoida”, püüa treenida võimalikult palju looduses. Mine matkama või rattaga sõitma ja sa ei saa arugi, et teed tegelikult trenni!

KAKSIKUD

Kaksikud vajavad vaheldust, nii et proovi võimalikult palju erinevaid treeninguid. Mängi pühapäeval tennist, proovi esmaspäeval võimlemist ja mine teisipäeval jõusaali… Kaksikuid motiveerib ka treeningute ja toitumise kohta lugemine, nii et varusta end korraliku kirjandusega. Inspireeri end teiste kaalulangetajate edulugudega. Mis puutub toitumisse, siis püüa jääda võimalikult paindlikuks — karmidest toitumisreeglitest kinnipidamine ei too lõppkokkuvõttes häid tulemusi.

VÄHK

Vähile sobivad hästi trennivideod, mida saab kodus proovida. Oled üks neist tublidest tähemärkidest, kes suudab ka kodus oma trennikavast kinni pidada ega lase arvutil või diivanil end ahvatleda. Mis puutub tervislikku toitumisse, siis on äärmiselt oluline, et kaasaksid sellesse ka oma pere. Kui lähedased sulle kaasa ei ela, on raske ka üksinda sellerivart närida, samal ajal kui teised pasta bolognese’t söövad.

LÕVI

Lõvid tahavad lõbusaid treeninguid, seetõttu sobivad neile suurepäraselt erinevad tantsud. Salsa, hip-hop ja isegi postitants on suurepärased moodused kalorite kaotamiseks. Püüa terve nädala vältel eeskujulikult toituda ning luba endale nädalavahetusel mõned maiused või lemmikroad.

NEITSI

Neitsid armastavad distsipliini ja nad peavad ka kõige edukamalt rangetest trenni- ja toitumiskavadest kinni. Kirjuta oma eesmärgid üles ning koosta endale plaan trennide ja toitumise kohta. Kui võimalik, mõtle ka eratreeneri palkamisele.

KAALUD

Kaaludel on kõige lihtsam kaalu langetada koos sõbraga. Kui kõrval on keegi, kellega trenni teha ja tervislikke toite valmistada, on lihtsam ka järjel püsida, sest te saate teineteisel silma peal hoida. Toitumine peaks olema tasakaalustatud — ei mingeid ekstreemseid dieete!

SKORPION

Skorpionitele meeldib piire katsetada. Nad tahavad näha kui kaua ja kui kaugele nad suudavad minna. Näiteks üks suurepärane motiveerija oleks maratonile registreerimine. Siiski, üle ei tasu pingutada! Skorpionitele meeldivad ka kõikvõimalikud detox-dieedid, kuid jälgi siis, et see kujutaks endast lihtsalt puhta toidu söömist, mitte näljutamist.

AMBUR

Treening ei pea olema tüütu ja vaevarikas, see võib olla ka lõbus! Amburid peaksid proovima kõikvõimalikke erinevaid asju, alustades pargis jooksmisest ja lõpetades ratsutamisega. Amburitel soovitatakse hoiduda suhkrust ja kofeiinist, sest neile on juba loomuomaselt palju energiat antud.

KALJUKITS

Jõutreening ja jooksmine sobivad Kaljukitsele suurepäraselt, sest see aitab neil n-ö “oma tsooni” minna. Ühtlasi, see kombo annab kaalulangetamisel suurepäraseid tulemusi. Oma toitumisel peaks Kaljukits panema rõhku mõõdukusele. Ka lihtsamad dieedid, kus ei pea liialt arvutama ja ette planeerima, mõjuvad hästi.

VEEVALAJA

Veevalajale meeldib kõikjal nutikus ja ka trenni tehes tahab ta omada erinevaid lahedaid vidinaid nagu sammluugeja, pulsikell, spetsiaalsed treeningjalanõud jne. Need muudavad trenni Veevalaja jaoks meeldivamaks ja põnevamaks. Toitumisel pole muud tarkust, kui et tuleb lähtuda oma instinktidest. Veevalajatel on õnneks rohkem tahtejõudu kui kellelgi teisel, nii et kaardid on juba eos tema kasuks!

KALAD

Kaladele meeldib lõõgastav treening. Ujumine, jooga ja tai-chi on “mediteerivaks” trenniks ideaalsed. See, kui trenn ei pane hullupööra higistama või rinnus pistma, ei tähenda veel, et see ei toimiks. Toitumisel peaksid Kalad võtma suhtumise “sa oled see, mida sa sööd” ning vältima liialt töödeldud toite.

Allikas: iVillage.co.uk