Igaüks võib käia riides, kuidas soovib. Esileedil lasub aga oma riigi esindamise roll ning välismaailma silmis kujundab ta meie kõigi imagot — seega on põhjendatud ka suur tähelepanu, kirjutab Anne&Stiil.

Urmas Väljaotsa sõnul tuleb Evelin Ilvese stiililisi eneseotsinguid võrrelda sõiduga Ameerika mägedel: kord tipus, siis kuristikus.

“Soovi silma paista ei saa ju hukka mõista, kuid selleks ei pea tingimata publikut ootamatu originaalsusega ehmatama. Järjepidev elegants tooks imetluse valutumalt kui hämmeldust tekitav ekstsentrilisus.

Vabariigi aastapäeva ehk kleidiballi eel teeb Urmas Väljaots põgusa põike Evelin Ilvese õnnestumistesse ja ebaõnnestumistesse.

IN — Kaelus- ehk halterneck-kleitides võib Evelin Ilvest tihti näha. “Tantsud tähtedega” finaalsaates (2007) säras ta ühes kaunimas neist. Hõbedase kleidi läige ja kerget op-efekti tekitavad triibud sobivad tema figuuri ja juuksevärviga.

OUT — Mõned kleidid võivad tunduda moeetendustel modelli seljas ahhetavalt kaunid, kuid tavaolukorras äkitselt veidrad. Euroopa filmiauhindade galal (2010) kattis proua Ilvest väga pilkupüüdev kleit, mis paraku mõjus tema seljas kohatult. Midagi sellist võiks kanda Cher, mitte aga esileedi. 

IN — Eelmisel vabariigi aastapäeva vastuvõtul (2010) kandis Evelin Ilves üht oma kaunimat pidukleiti. Kauninks ning maitsekaks muutsid kleidi taas kord lõige ja materjalivalik — delikaatsed abstraktsed tikandid ning hästi langev kangas loovad elegantse üldmulje. Kuigi boolerojakk on üldise stiiliga natuke ebakõlas, pole ka selle rahvuslik muster liiga pealetükkiv.

OUT — Kuna Inglise kuninganna visiidi ajal (2006) kantud kleit on muutunud “meediaklassikaks”, pole mõtet sellel pikemalt peatuda. Kohane on hoopis meelde tuletada moemaailma kuldreeglit, et fotol mõjuvad kõik vormid tavaelust suuremana. 

OUT — Taasiseseisvumispäeva vastuvõtu (2009) suvise kleidi stiliseeritud etnomotiivid illustreerivad provintsliku olemisega rahvusromantika stiili.

IN — Hispaania kuningapaari külaskäiguks (2009) valitud kerge mantli teevad elegantseks hea lõige, peenike kontrastne vöö, kergelt avatud rinnaesine ning abstraktne rinnaehe. 

OUT — Presidendi vastuvõtul parimatele koolilõpetajatele (2010) kandis Evelin mantlit, mille taluriietest inspireeritud lõike muudab veelgi keerulisemaks kirju muster. Nii näeb tema keha välja suurem ja pea väiksem.

IN — Ühel esindusüritusel (2007) objektiivi ette jäänud minimalistlik mantel tundub eriline tänu originaalsele kaeluslõikele ja elegantsele prossile. Mantel ei järgi liigset siluetti, aga pole ka vormitu kott ning muudab kandja niimoodi saledamaks.

OUT — Hiljutisel Rootsi-visiidil laineid löönud komplekt eksperimenteerib kõigega: mantli lõike, kraesilueti, õlajoone, materjali ja peakattega. Kokku saab esileedi kohta liiga tugev kontsentraat — temalt ootaks tõupuhast elegantsi ja vähem eksperimente.