Kuusalu vallas asuvas väikses Vihasoo lasteaed-algkoolis algas täna järjekorras kolmekümnes õppeaasta. Lasteaia juurde kuulub ka kuueklassiline kool, esimesse klassi läks seitse last. Kokku õpib koolis sel õppeaastal 36 last ning ühe lasteaiarühma jagu lapsi lasteaias.

Vabariigi President Kersti Kaljulaid osales täna Vihasoo Lasteaed-algkooli õppeaasta avaaktusel, kus andis esimesse klassi astujatele aabitsad ning pidas tarkusepäeva puhul kõne. Oma kõnes tõstis riigipea esile õpetajaameti positsiooni ühiskonnas ning rõhutas, et õppimine ei lõppe kooliskäimisega.

Riigipea rääkis lastele, et teab, et mõnikord võib õpitav tunduda igav ja akna taga toimuv palju põnevam. "Nagu Lotte on meid õpetanud, siis ei maksa alati vastu panna, sest õueski saab ju targemaks. Aga sellegipoolest peaks see, mida leiame kooliraamatutest ja see, mida me teeme koolimajas koos õpetajaga, andma meile vähemalt ühe suure oskuse. See peaks andma oskuse ja teadmise, et kogu aeg tuleb midagi õppida. Ei ole nii, et kool saab läbi ja ülikool ka ja siis ei tule enam õppida. Me jäämegi õppima," sõnas riigipea aktusel.

Pärast avaaktust ning klassijuhatajatunde toimus Vihasoo koolis ka ümarlaud hariduslike erivajadustega laste ja laste hoolekande teemadel, kus lisaks riigipeale osalesid veel Vihasoo kooli õpetajad ja direktor Marika Astor, Kuusalu vallavolikogu esimees Enn Kirsman, Haridus- ja Teadusministeeriumi üldharidusosakonna nõunik Tiina Kivirand ja Sotsiaalministeeriumi laste hoolekandepoliitika juht Signe Riisalo.