Vaata fotosid imearmsast jõulubeebist!

Jõulud on andmise ja südamesoojuse aeg. Täna õhtul on Kanal2-e eetris oleva Jõulusoojuse saate raames võimalik kõigil anda oma panus selleks, et Eestimaa sünnitusmajades ja sünnitusosakondades oleks olemas pulss-oksümeetrid.

Owe Peterselli ja Liina Randpere juhitud heategevuslik saade Jõulusoojust kogub juba teist aastat järjest annetusi sünnitusmajadele üle Eesti.

Räägitakse hingeläinud lugusid möödunud aastast, meenutatakse kalleid lahkunuid, rõõmustame uute väikeste ilmakodanike üle ning tänatakse häid inimesi.

Pulssoksümeetrit kasutatakse vastsündinute vere hapnikuküllastuse mõõtmiseks, et avastada õigeaegselt vastsündinu kohanemishäireid, kopsuhaigusi ning juhtida vajadusel hapnikravi. Mõõtmine on valutu, lapse jalalaba ümber mähitakse punaselt vilkuv andur, tulemuse jõudmine ekraanile võtab aega üks-kaks minutit.Olemasolevaid seadmeid on kas liiga vähe või vajavad ebausaldusväärsuse tõttu juba väljavahetamist. Ühe aparaadi maksumuseks on orienteeruvalt 2 000 eurot ja haiglatel pole võimalust enamjaolt neid vajalikus koguses soetada.

Eesti rahva ühiste jõupingutustega oleks võimalik muretseda kõigile Eesti sünnitusmajadele vähemalt 1uut tüüpi pulssoksümeeter, et kõigil kojuminevatel vastsündinutel oleks elu alguses võrdsed tingimused heale tervisele, sündigu nad Narvas, Põlvas, Hiiumaal, Tartus või Tallinnas.
http://www.facebook.com/#!/photo.php?v=3874057858102&set=vb.104808156226436&type=2&theater