1. Lase lihal enne grillimist umbes tund aega toasoojas seista, nii ei toimu järsku temperatuuri muutumist (liha pruunistub kiiremini).

2. Väga hea on grillsöe süütamiseks kasutada spetsiaalset süütekaminat/starterit ja ökoloogilisi söekuubikuid.

3. Aseta liha grillile alles siis, kui grillirest on kuum, terasharjaga puhastatud, rätikuga puhtaks nühitud ja toiduõliga kergelt kokku määritud!

4. Pruunista liha alguses kõrgemal kuumusel ühelt küljelt ja siis teiselt küljelt (nii saad isuäratava triibulise välimuse). Lihalõiku tohib keerata, vaid üks kord, samas toorvorste, šašlõkki ja ribisid võid keerata mitu korda.

5. Pärast liha pruunistamist tõsta liha grilli vähem kuumale alale või kõrgemal asetsevale restile järelküpsema ning sulge grillikaas.

6. Järelküpsemise ajal võid laduda mitu lihalõiku üksteise peale, et need liigselt ei kuivaks, kuid ideaalse grillihõngu säilimiseks ära liiga palju ühte hunnikusse pane.

7. Liha pööramiseks kasuta mugavaid grillitange, mitte kahvlit. Marinaadis lihalõikude ja tooreste grillvorstide jaoks on parim kasutada lapiku otsaga grillitange.

8. Peenikesed sooles toorvorstid aseta grillile nii, et need oleksid ühtepidi kaardus, siis on hea lapikute tangidega ühekorraga mitu vorsti ringi keerata ning ei pea neid ühekaupa liigutama.

9. Kui kuumus läheb liiga suureks ja lihast eralduv rasv on sütel põlema läinud, saab leeki summutada grillile kaane peale asetamisega ning ventilatsiooniavade sulgemisega. Alles äärmisel vajadusel vee, õlle või veiniga. Sütele on hea raputada ka märgasid lepalaaste, mis lisaks tekitavad lisasuitsu ja pehmendavad süte teravat kuumust.

10. Kasuta grillil või BBQ-ahjus kala, liha ning teiste sarnaste toodete küpsetamiseks grilliplanku ja puidust grillipabereid.

Hea Toidu Festival Grillfest toimub Pärnus 6. ja 7. juunil kell 11-23. Sissepääs on kõigile prii.  Grillfesti eesmärgiks olla omanäoline kulinaarne huviväärsus võimalikult suurele publikuhulgale nii Eestist kui välismaalt. Kohal on 200 toidupakkujat, teiste seas esinevad Marko Matvere ja VLÜ, Smilers, Kihnu Virve ja spetsiaalselt juubelifestivali auks vana koosseisuga kokku tulnud N-Euro. Kogupere-festivali esimesel päeval võistlevad toiduvalmistamises koolinoored ning teisel päeval selgitatakse välja Eesti parim grillija ja rahvabarbecue meister. Festivaliprogramm toimub kahel laval, pere pisematele on rajatud suur Mesikäpa mängumaa.