„Erinevad lastele ja emadele suunatud algatused on meil võimaldanud vastsete vanemate soove ja vajadusi põhjalikult tundma õppida. Noorte emade jaoks on haiglas viibides oluline iga detail — haiglapersonali soe suhtumine, puhas ja mugav keskkond, varustatus enda ja lapse jaoks esmavajalikuga. Soovime omalt poolt kindlustada selle, et haiglates jätkuks kõikidele väikelastele piisavalt mähkmeid ning noored emad ei peaks selle üle muret tundma. Loodan, et anname sellega omapoolse väikese panuse sellesse, et periood, mille emad vastsündinutega haiglas viibivad, oleks võimalikult rõõmurohke,” rääkis Procter & Gamble Eesti avalike suhete juht Fred Nahkur.

Heategevusprojekti hindab kasulikuks ka Eesti Ämmaemandate Ühing.

„Oleme Procter & Gamble’ iga teinud koostööd juba pikka aega. Leiame, et tegemist on toreda algatusega, mis muudab emade jaoks haiglas oleku lihtsamaks. Kergemaks muutub ka haiglasse minek, sest enam ei pea nii palju asju kaasa pakkima,“ sõnas ühingu esindaja ämmaemand Ülle Lember.

Heategevusliku projekti raames saavad mähkmed kõik selleks soovi avaldavad haiglad.

Esialgu on projektiga liitunud erahaigla Fertilitas, Pärnu Haigla, MTÜ Rakvere Haigla, Viljandi Haigla, Ida-Virumaa Keskhaigla, MTÜ Võrumaa Haigla, Järvamaa Haigla, Kuressaare Haigla SA, Valga Haigla, Rapla maakonnahaigla, Põlva Haigla, Hiiumaa Haigla, Tartu Naistekliinik ja Narva Haigla.

Erinevad lastele ja emadele suunatud projektid on osa Procter & Gamble’i globaalsest heategevusprogrammist.