Bikrami jooga sisaldab hatha jooga harjutusi, mida tehakse kindlas järjekorras. Tänu kõrgele ruumitemperatuurile on keha mitte ainult elastsem ja paindlikum, vaid lülitab ka lihased ja liigesed intensiivsemalt tööle. Lisaks kahaneb ka vigastuste ja venituste oht. Tavapärane joogatreening kestab 90 minutit ning selle jooksul tugevdatakse ja tasakaalustatakse kõiki kehasiseseid süsteeme.

Füüsise tasandil on tegemist ideaalse kombinatsiooniga jõust, paindlikkusest ja tasakaalust, vaimsel tasandil tugevneb enesehinnang, enesekontroll ja tahtejõud, väidab joogaõpetaja Werner Biller. Õige tunnetus saavutatakse kahe kuni kolme joogatunni järel.

Tavapärasest soojem õhk eeldab ka rohket veetarbimist ning vett tuleb juua pidevalt, et vedelikukadu tasakaalustada.

Joogastiili leiutajaks on india joogameister Bikram Choudhury, kes on juba aastaid jaganud joogaõpetust Los Angeleses ning on koostöös Tokio ülikooliga teinud arvukaid teste, mis tõendavad tema poolt välja töötatud meetodite teraapilist toimet. Bikrami joogast saab abi näiteks allergiate, kõrge vererõhu, migreeni ja läbipõlemise puhul, samuti aitavad joogaharjutused leida kehal oma õige kaalu — ülekaaluga hädas olijad võtavad alla ning alakaalus inimesed juurde.