1930-ndate lõpus oli ringreisil üle riigi noor pime mees Morris Frank koos oma juhtkoera Buddy’ga, et koos reklaamida juhtkoerte programmi Seeing Eye® koeri. Kuid saksa lambakoer Buddy kannatas neerupuudulikkuse all ja Mr. Frank palus Dr. Morriselt abi. Dr. Morris uskus, et haiguse põhjuseks oli vale toitumine ning hakkas Buddy jaoks välja arendama uut toitu. Koos oma naise Louise Morrisega valmistasid nad selle toidu Buddyle oma koduköögis. Louise koos kolme teise naisega jätkasid selle retsepti järgi koeratoidu valmistamist maja keldris ning pakendasid selle keeratava kaanega Ball® klaaspurkidesse. Raritan Ration B oli Hill’s® Prescription Diet® k/d® Canine eelkäijaks ning see oli mõeldud neerupuudulikkusega koerte toitmiseks.

Dr. Morris saatis toitu posti teel Mr. Frank’ile, kes oli koos Buddyga ringreisil. Kahjuks purunesid purgid tihti transpordi käigus. USA oli astunud II Maailmasõtta ning klaas oli defitsiit. Morris Frank korraldas Dr. Morrisele mitme tuhande konservikarbi ning käsitsi opereeritava kaanetusmasina saatmise. Nüüdsest pakendati konservid konservikarpidesse. 1948. aastal võttis Dr. Morris ühendust Kansases Topekas asuva Hill Packing Company omaniku Burton Hill’iga, et pakendada uue nimega toitu, Canine k/d®, ning andis Hill’ile õigused tootma hakata lemmikloomatoite tema retseptide järgi.

Järgnevate aastate jooksul arenes partnerlus Dr. Morrise Hill Packing Company vahel firmaks Hill’s Pet Nutrition. See kasvas ja laienes ning Prescription Diet tootesarja lisandus järjest uusi ravitoitude retsepte. 1951. aastal oli olemas juba Prescription Diet ravitoitude retsepti koertele ning Dr. Morris asutas Topekasse uurimislabori.

Järgnevate aastakümnete jooksul aitas Hill’s Pet Nutrition’il kasvada ja areneda Dr. Morris’e poeg, Dr. Mark Morris Jr., kes märkas, et uuringutes tuntakse puudust kõrge kvaliteediga püsiva koostisega lemmikloomatoitudest. Selle tulemusena töötas ta välja toidud tervetele loomadele. 1968. aastast olid toidud saadaval Hill’s® Science Diet® nime all läbi loomaarstide ja lemmikloomaspetsialistide. Sari muudkui kasvas ning tänaseks on selles enam kui 50 erinevat toitu erinevate elustaadiumite ja erivajaduste tarbeks tervetele lemmikloomadele.

1976. aastal ostis Hill’s Pet Nutritioni ära Colgate-Palmolive Company. Tänaseks on Hill’s® lemmikloomatoidud saadaval 86 riigis üle kogu maailma. 1999. aastal ületas ettevõtte käive ületas 1 miljardi $ piiri ning kasv jätkub igal aastal. Loomaarstid üle kogu maailma soovitavad Hill’s tooteid ning toidavad nendega ka oma lemmikloomi rohkem kui mõnest teisest sarjast pärit toitudega. Praeguseks tuleb Hill’s tootmisliinidelt enam kui 60 erinevat Prescription Diet sarja ning enam kui 50 Science Plan sarja toitu. 

Kansases Topekas asuvas Hill’s Pet Nutrition Center söötmiskeskuses töötavad külg-külje kõrval loomaarstid ja spetsialistid sisehaiguste ning söötmise alal koos lemmikloomade hooldajatega, et arendada tervislikke, toitvaid ja maitsvaid lemmikloomatoite. Igal looma eest keskuses vastutab meeskond, kes hoolitseb selle eest, et loomadel oleks puhas ja mahukas elamisala, liikumisalad, agility rada ja mängukaaslased nii teiste loomade kui inimeste hulgast.

Maailmatasemel ehitise koosseisu kuulub ka täielikult varustatud loomakliinik, mis on sertifitseeritud Ameerika Loomakliinikute Assotsiatsiooni poolt (AAHA). See tähendab, et kliinik vastab kõrgeimale väikeloomakliinikute tänapäevasele standardile. 

  Liikudes edasi 21. sajandis, jätkub meie pühendumus tugevdada ja pikendada suhteid inimeste ja nende lemmikloomade vahel. Me laiendame oma tootesarju üle kogu maailma, laiendame ja ehitame juurde kaasaegseid tootmishooneid ja söötmiskeskusi ning arendame välja uusi programme, et hoida teie lemmikloomi tervete ja õnnelikena.

Jaga
Kommentaarid