18 maitseainet, mida hoidistamisel käeulatuses hoida

Kui vanasti avastati erinevad säilitamise vahendid ja maitseained puht juhuslikult katsetades, siis tänapäeval on saadaval lai valik erinevaid maitseaineid, mis annavad hoidistele just selle maitse mida soovid. Alljärgnevalt soovitab Santa Maria erinevaid maitseaineid ja nende kasutamisvõimalusi!
Loe edasi...

Nädalavahetusel toimetamiseks: palju retsepte ja nippe aia- ning metsaandide säilitamiseks

Hoidistamine

Sügisene seene- ja aiasaaduste hooaeg on haripunktis. Mida aga selle suure saagiga ette võtta? Otsisime Naisteka varasalvest välja nii retsepte kui ka väärt nõuandeid. Head lugemist ja toimetamist!
Loe edasi...

Hoidistamise põhitõdesid: puhtus on põhiline!

Hoidistamine

Milleks üldse ise hoidistada, kui kõike saab osta poest? Sest koduses moosis ei ole keemilisi konservante. Lisaks võimaldab ise hoidiste valmistamine katsetada põnevate retseptidega erinevaid kooslusi. Et kõik hästi läheks ja tõesti õnnestuks, on hea meelde jätta mõned nipid ja nõuanded.
Loe edasi...

SUUR ÕPETUS: mida metsast korjatud marjade ja seentega ette võtta?

Kukeseened

Seene- ja marjaaeg on käes! Lisaks metsas niisama ringi tammumisele, saab sealt endaga ka ande koju tuua. Küll aga võib koju naastes tekkida küsimus — mida nüüd kõige sellega ette võtta? Siin on sulle head nõuanded!
Loe edasi...

Meisterdamist nädalavahetuseks: väga lihtne, aga parim kirsikompott

Kirsid

Sel aastal on paljudel aias kirsiuputus. Kirsikompott on väga maitsev, kuid paljud ei viitsi sellega jännata. Koduhaldjas aga õpetab, kuidas teha lihtsat kirsikompotti, nii et isegi kive ei pea kirssidest välja koukima.
Loe edasi...

RETSEPTID: moosi, moosi ja moosi — tšillist, šalotist ja viigimarjast

Pean üles tunnistama, et ega ma nüüd üks suuremasi moosikeetja (ja üldse sissetegija) ei ole. Sellele moositeole, millest teile nüüd kirjutan, õhutasid mind aga nende endi teadmata kallid kaasblogardid Tuuli ja Marju.
Loe edasi...

Viis maitsvat moosiretsepti!

Siin on viis imehead moosiretsepti Santa Maria meistritelt!
Loe edasi...

Kodune puuviljakoristuse aeg: suur retsepti- ja nipikogu sügisese saagi säilitamiseks

Sügisene saagikoristus on saavutanud oma kõrghooaja. Ilus ilm lubab puudelt ploomid noppida ja kompotti panna. Kuidas seda teha? Selleks otsisime Naisteka arhiivist välja ühe kasuliku õpetuse ning suure kogu retsepte, mida järgides saak purki pista.
Loe edasi...

Õige aeg korjamiseks: imemari vaarikas on iga naise ravimikapis lausa kohustuslik!

vaarikad

Eesti koduaedades ja metsades laialt levinud harilik vaarikas on väärtuslik põõsas, sest ravimiseks saab kasutada kõiki tema osi — lehti, varsi, õisi ja vilju.
Loe edasi...

RETSEPT: maailma kõige tervislikum moos, mida võib süüa nii palju kui süda lustib!

MARJAD

Kas soovite teha moosi, kust puudub rafineeritud suhkur, mis on täis sooletööd stimuleerivaid kiudaineid ja põletikke alandavaid omega-3 rasvhappeid? Ja mille valmistamiseks kulub vaid mõni minut? Ja ei, tegu pole ei rasvase ega kiulise ollusega, vaid dekadentlikult maitseva värske želeega, mis sobib nii magustoitude maitsestamiseks, saiale kui ka niisama söömiseks. Ja selles on üks salajane komponent...
Loe edasi...