1. Kurgil on kasud sees!

Kas teadsid, et kurk sisaldab suurema osa toitainetest, mida inimene ühe päeva jooksul vajab? Ainult üks kurk sisaldab vitamiine nagu B1, B2, B3, B5, B6, millele lisanduvad veel foolhape, C-vitamiin, kaltsium, raud, magneesium, fosfor, kaalium ja tsink.

2. Rohkem energiat

Tunned end pärastlõunal väsinuna? Pane energiajook käest ja söö hoopis kurki. Selles sisalduv B-vitamiin annab sulle paraja annuse energiat!

3. Peeglid uduvabaks

Oled väsinud, et vannitoas olevad peeglid on pärast sinu kuuma dušši udused? Hõõru peeglit kurgiviiluga, see muudab klaasi jälle selgeks ning õhk täitub mõnusa spaalaadse lõhnaga.

4. Nälkjate vastu

Kas su peenrad on tänu nälkjatele rikutud? Teadjamad oskavad rääkida, et kui asetad alumiiniumist valmistatud koogivormi, kus sees on paar kurgiviilu enda aiamaale, siis kaovad ka ebameeldivad tegelased. Väidetavalt hakkab kurk alumiiniumiga reageerima ning tulemuseks on lõhn, minda nälkjad ei kannata, kuid inimene isegi ei tunne.

5. Hea vahepala

Kui tunned, et õhtul teleka ees lösutades hakkab kõht tühjaks minema, siis haara tavalise krõpsupaki asemel hoopiski kausitäis kurke. Mõnus krõbistada ja su figuur ütleb sulle aitäh!

6. Superpuhastaja

Otsid “rohelist” viisi, kuidas oma kodu koristada? Lõika kurgist paar viilu ning käi nendega üle oma kodu kõik kraanid, kraanikausid ja roostevabast terasest pinnad. Selline koristusviis ei jäta triipe ning teeb kõik ilusti puhtaks!

7. Kurgiga pohmaka vastu

Peol läks pikemalt? Söö paar kurgiviilu enne, kui magama suundud. Sul on hommikul palju kergem olla.

8. Värskenda hingeõhku

Lõpetasid lõunasöögi ja avastad, et sul ei ole nätsupakki kaasas? Palu kelneril endale kurgiviil tuua. Hoia seda oma suulaes umbes pool minutit — halb hingeõhk ei pääse enam võimule!

9. Häda korral lööb ka kingad läikima

Sul on ees oluline kohtumine, aga kodust on kõik kingaviksid ja puhastajad maa alla kadunud? Hõõru oma jalavarjusid kurgiviiluga — see lööb nad ilusti läikima ja kaitseb ka vee eest.

10. Uks kriuksub?

Võta kurgiviil ja hõõru seda kohale, mis häirivat häält teeb. Senikaua, kuni sa poodi õli järgi jõuad, su uks enam ei kriuksu.

11. Auruta stress välja

Spaaprotseduuride jaoks see kuu raha ei jätku, aga stressimured löövad üle pea laineid kokku? Lõika kurk viiludeks, pane veega potti ning aja keema. Hinga endale tekkivat auru sisse ja tunned, kuidas muremõtted kaovad.

12. Maagiline kustutuskumm

Kasutasid pastapliiatsit ja tegid vea, mida soovid parandada? Kurgikoored tulevad appi! Hõõru õrnalt koorega valesti läinud kohta ning paber muutub jälle puhtaks! Aitab ka laste poolt rasvakriitidega seinale tehtud kritselduste vastu.