Venemaa portaal Gismeteo näiteks ennustab, et alates homsest kuni 24. detsembrini on Tallinnas vaid neli päeva, kus päevane õhutemperatuur napilt miinuses - päevast päeva korduvad prognoosis temperatuurid 1-st kuni 4 soojakraadini. Üht soojakraadi koos kergete sademetega prognoositakse ka jõululaupäevaks, järgnevateks päevadeks veelgi soojemat.

Valgete jõulude ootajatele on Gismeteo prognoos veidi positiivsem Tartus, kuhu ennustatakse soojakraadide vahele 10.-15. detsembrini päevaseid temperatuure -1 ja -2 kraadi ning 21.-24. detsembrini -1 kuni -3 kraadi koos kerge lume või lörtsisajuga.

USA ilmaportaali Accuweather kuu prognoos on kuni jõuludeni sarnane - Tallinnas valitsevad selle järgi kuni jõuludeni nullilähedased temperatuurid, mis pigem plusspoolel. Nii 23. kui ka 24. detsembriks pakutakse päevaks 2 soojakraadi ilma sademeteta. Tartusse ennustatakse samaks perioodiks keskmiselt paar kraadi jahedamat ilma, mis aga sealgi 23. ja 24. detsembril toob hoopis paar pügalat sooja.

Riigi Ilmateenistus on oma kuuprognoosis ennustanud eriti kuu esimesse poolde soojemaid õhumasse. "Kuu teisel poolel võib üldine frontaaltsoon langeda ja tsüklonite trajektoor lõunapoolsemalt kulgeda. Kui Eesti jääb tsüklonite külmemasse põhjaserva, siis temperatuurifoon langeb alla 0 kraadi ja sademed tulevad enamasti lumena," kõlas prognoos, pakkudes kogu kuu keskmist temperatuuri normilähedaseks, sisemaal kohati isegi keskmisest madalamaks.