1. Eesti Rahva Muuseum ootab 23. juunil kell 10–01 rahvast Raadile, et üheskoos pidada maha Tartumaa suurim ja vägevaim maakaitsepäev ning jaanitule üritus. Päev algab muuseumi B-õuel kell 10 hommikul, kui Metsatöllu liikmed haaravad endi kätte muusikalised instrumendid. Militaarhuvilised saavad tutvuda NATO liitlaste rasketehnikaga (sh. lahingtankidega Challenger 2 ja Leclerc). Väljas on ka II maailmasõja aegne sõjatehnika, mille hulka kuuluvad kultustank T-34 ja Saksamaa ründesuurtükk StuG III. Päeva ilmestab näidislahing, kus soomukite toel võtavad osa enam kui sada kaitseliitlast. Teadaolevalt ei ole nii mahukat näidislahingut Tartumaal peetud. Eraldi demonstreerimisele kuulub lahingtanki manööverdamisvõime ning tavalisest sõiduautost ülesõit. Kõike seda lihtsalt peab nägema oma silmaga. Oma ametialaseid oskuseid näitavad ka Politsei- ja Piirivalveamet; Vanglateenistus ja Päästeamet. Naiskodukaitse pakub sõdurisuppi ning samuti saab osaleda heategevuslikul loteriil, kus loosi läheb üle 1000 auhinna.

2. Palmse mõisa traditsiooniline jaanipidu (23.06 algusega 20:00) võlub rahvuslike võistluste ja mängudega, härrastemaja saalis toimub öömuusika kontsert, tantsuks mängib Viljo Tamme bänd ning ürituse peaesinejaks on ansambel Karavan.

3. Tsiistrenuka vanaaja jaanitulel 22.06 on kavas erinevad mängud, sõira ja kohupiimakorpide võistlus ning vabalava. Tantsuks mängib ansambel Läki Läki.

4. Viimsi jaanituli võõrustab 23.06 külalisi kõige magusamate paladega. Esinevad Ariadne, Untsakad ja 2 Quick Start. Nagu sel päeval kombeks, tuuakse lauale parimad toidud, pruugitakse jaanipäevaks pruulitud märjukest, lüüakse tantsu ja ollakse lihtsalt koos – kogu perega. Lusti ja mängu jätkub kõigile ning süüdatud saab ka maailma kauneim Viimsi jaanituli. Kohal on miniloomaaed koos ponidega, miniautod ja jäätisekohvik. Õhtujuht Henrik Raave lõbustab nii väiksemaid kui suuremaid külalisi põnevate jaanimängudega.

5. Eesti vabaõhumuuseumis saab aasta kaunimal ja valgeimal õhtul (23.06 algusega 19:00) lustida täiel rinnal. Süttivad lõkked, kõlavad pillilood parimatelt rahvamuusikutelt, keerlevad värvilised triibuseelikud katkematus tantsus, kriuksuvad külakiiged ja kilkavad lapsed vana aja mänge mängides.

6. Kõrgessaare ootab 23.06 külla kõiki korvpallihuvilisi, sest just jaanipäeval peetakse seal korvpalli jaaniturniir. Jaaniõhtu pidu toimub Kõrgessaare mõisapargis 22.06, algusega kell 21:00

7. Mätja-Tareste Külade jaanipäev on ajalooliselt silma paistnud sportmängudega. Kes jaanipäeval Saaremaal ja sportliku hingega, siis tasub kohale minna.