• 1,2 kg kõrvitsat, kooritud ja u 3x3 cm paladeks tükeldatud
  • 1 punane sibul, sektoriteks lõigatud
  • 1 väike küüslauguküüs, koorimata ja lapiti poolitatud
  • 1,5 sl vahtrasiirupit
  • 2 sl oliiviõli
  • soovi korral 1 tl jahvatatud vürtsköömnet
  • soola-pipart maitse järgi (arvesta, et hiljem lisatud puljong on soolane!)
  • 1 tl tüümianilehti
  • 4–5 dl kanapuljongit
  • 2–4 sl sidruni- või laimimahla
  • serveerimisel praetud seeni, oliivi- või pähkliõli, meelepäraseid ürte
Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Puista kõrvitsapalad ja sibul küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Puista peale tüümian ja maitseained ning nirista üle siirupi ja õliga. Lisa küüslauk ja sega kogu kraam käte abil läbi. Küpseta 40–60 minutit. 
Pigista küüslaugukoortest sisu välja ja purusta küpsekõrvits, sibul ja küüslauk saumikseriga või kannmikseris. Vala potti ja kuumuta koos puljongiga keema. 
Maitsesta sidrunimahla ja vajaduse korral lisasoola-pipraga.

Jaga
Kommentaarid