10.08.2015, 13:00
JANA HALLASE RETSEPT: Suvine küpsekõrvitsa ja kitsejuustu salat
Tükelda ahjuplaadile kokku u 1,2–1,4 kg kõrvitsat, lisa 2–3 sektoriteks lõigatud punast sibulat.
Puista kõrvitsale ¾ tl jahvatatud kaneeli, umbes ¾ tl soola ja korralikult purustatud musta pipart, nirista üle 2–3 sl oliiviõliga. Sega läbi ja küpseta 220-kraadises eelkuumutatud ahjus umbes 40 minutit.
Keeda umbes 1–2 dl kinoat pakendil näidatud juhise järgi ja nõruta sõelal. Laota vaagnale või taldrikutele küpsekõrvitsat-sibulat, kinoat, mõnda valmis salatisegu, soovi korral granaatõunaseemneid ja tükeldatud pehmet kitsejuustu.
Puista peale seemnesegu või pistaatsiapähkleid.
Klopi kastmeks 1 sidruni mahl ja 4 sl oliivõli või kasuta kastmena mõnda valmis palsamisiirupit.