Tükelda ahjuplaadile kokku u 1,2–1,4 kg kõrvitsat, lisa 2–3 sektoriteks lõigatud punast sibulat. 

Puista kõrvitsale ¾ tl jahvatatud kaneeli, umbes ¾ tl soola ja korralikult purustatud musta pipart, nirista üle 2–3 sl oliiviõliga. Sega läbi ja küpseta 220-kraadises eelkuumutatud ahjus umbes 40 minutit.

Keeda umbes 1–2 dl kinoat pakendil näidatud juhise järgi ja nõruta sõelal. Laota vaagnale või taldrikutele küpsekõrvitsat-sibulat, kinoat, mõnda valmis salatisegu, soovi korral granaatõunaseemneid ja tükeldatud pehmet kitsejuustu. 

Puista peale seemnesegu või pistaatsiapähkleid. 

Klopi kastmeks 1 sidruni mahl ja 4 sl oliivõli või kasuta kastmena mõnda valmis palsamisiirupit.

Jaga
Kommentaarid