12-aastane Kaja soovib endale suuski, et lumistel nõlvadel suusatehnikat lihvida ja 11-aastane Kerli unistab rulluiskudest. 12-aastane Egon ja kümnene Urmo unistavad lennukist ning kümnene Urmas puldiga helikopterit, kuna unistab lenduriks saamisest. 3-aastane Tristan Järvamaalt vajab suure (loe: 4-aastase) poisi jalgratast ning 16-aastane Raido Raplamaalt igatseb trikiratast, millel treenides saab end proovile panna …

Juba viiendat päeva käib jõuluvana kontoris tihe sagimine — nimekirjade kaupa rändavad kenasti pakitud kingitused jõuluvana kingikottidesse. Kingipilte on võimalik kiigata jõulusoovide puu lehelt.

Mõned soovid jõulupuul on väga väikesed ja mõned päris suured — on lapsi, kes igatsevad pehmet kaisulooma, teised aga unistavad puldiga lennukist, jalgrattast või isiklikust mobiilist. Suuremate soovide täitmiseks kogu kokku sõbrad, kes soovivad aidata ja nii võivad ka kopsakamad kingisoovid teoks saada! Eesti on piisavalt väike ning me suudame personaalselt suhelda iga abivajajaga ja kinkida annetajate abiga lapsele täpselt seda, mida on vaja. Kuigi üldine heaolu on lastekodudes-varjupaikades tagatud, jääb sageli vajaka isiklikust tähelepanust ja eelkõige seda eesmärki soovibki meie kampaania täita. Kui tavaperes kasvava lapse heaks ühendavad vanemad ja vanavanemad oma võimalused, et laste unistused teoks teha, siis meie asendus- ja turvakodudes peatuvatel lastel kahjuks enamjaolt selline tugipere ja kallid lähisugulased puuduvad ning annetaja toetus on nende jaoks ainus võimalus unistuse täitumiseks.

Heade toetajate annetust kasutatakse vaid kingipakkide soetamiseks. Pakkimisteenuse ja -materjalide eest tasuma ei pea, sest projekti toetavad Selveri kontoritöötajad, kes vabatahtlikena selekteerivad ja pakivad enam kui 1200 jõulukinki. Kingituste logistika ja transpordiga seotud kulutuste eest tasub SEB Heategevusfond ning kingipakid jõuavad lasteni jõululaupäevaks.

Jõuluvana saab annetajate abiga olla natukene toeks, tuues meile tuttavat jõulurõõmu ja maisemate soovide täitumist ka nendele lastele, kelle koduks on sellel jõulukuul laste turva- või asenduskodu (lastekodu).
Laste unistuste täitumisel saad abiks olla, vaata lisa http://naistekas.delfi.ee/joulupuu/joulusoovidepuu/