Suitsusilma reegel — ripsmepiiril on värv kõige intensiivsem ja tumedam ning mida rohkem kulmu poole, seda heledamaks värv muutub. Üldjuhul kasutatakse selle tegemisel üht heledat (nahavärvi toonile võimalikult lähedane toon) ja üht tumedat lauvärvi. Loomulikult võib kasutada ka mitut erinevat tooni aga siis reegel on ikkagi sama, et tume läheb järk-järgult heledamaks.
 
Suitsusilma tegemise etapid:
1.     Kandke ülemisele silmalaule ja alumisele ripsmepiirile jumestuskreemi või primerit (ripsmepiirist kuni kulmukaareni välja), mis aitab lauvärvil kinnituda ja selle pigmenti paremini esile tuua.
2.     Kandke heledat lauvärvi kulmukaare alla kulmuluu peale ja silma sisenurka.
3.    Tumedat lauvärvi kandke liikuvale lauosale. Alati tasub lauvärvi pealekandmisel meeles pidada seda mõttelist diagonaalset joont, mis läheb nina kõrvalt silma välisnurgast kuni kulmukaareni — sellest joonest üle ei tohiks lauvärvi peale kanda.
4.     Hajutamine — kõige olulisem etapp suitsuilma tegemisel! Hajutage pehmete, pisikeste ringjate liigutustega tumeda lauvärvi joon suitsuseks.
5.     Peale hajutamist tupsutage veel lau liikuv osa tumeda lauvärviga üle.
6.     Ripsmepiirile ja alumisele limaskestale tõmmake lainer et seda intensiivsemaks muuta.
7.     Värvige ripsmed!
 
NB! Musta suitsusilma puhul soovitan ma silmameigi alati kõigepealt teha ja alles siis jumestuskreem, puuder, põsepuna näole kanda. Tumedaid lauvärve kasutades on alati risk, et lauvärv pudeneb põskedele. Meigipõhja hiljem tehes saate olla kindlad, et te ei riku seda ära.