Kui näonahk ei ole perfektne, kas siis tuleks valida pigem soojemad pruunid või külmemad? Kas on siin mingeid reegleid juuksevärvi ja nahatooni kokkusobivuse osas? Tänan vastuse eest.

VASTUS:

Keskmise kartulikoore toon on tavaliselt nr 7, see tähendab, et alati sobivad sulle sellest kaks tooni heledamad ja kaks tooni tumedamad toonid. Kui sa siiani oled värvinud tooniga 9, siis see ongi kaks tooni heledam su oma toonist. Kindlasti sobiks sulle ka 6 ja 5 tumedamatest toonidest. Soojemad toonid parandavad alati jumet.

Kui sa oled hetkel blond, siis peaksid kindlasti laskma juukseid värvida soojema tooniga, sest olemas olev blond toon "sööb" soojad värvipigmendid nagunii osaliselt ära. Seega blondi peale sooja pruuni värvides võib pruun jääda lõpptulemusena pigem naturaalne või külmapoole. Juurte lähedalt jääb kindlasti soojem, aga otstest võib jääda külmem, see sõltub sellest, kui rikutud või ületöödeldud juukseotsad on.

Väga ületöödeldud või rikutud blondide juuste puhul võib tumedamaks värvides ka rohekas varjund sisse tulla. Et seda vältida, võib alustuseks paar grammi punast või oranžikat tooni sisse segada. Alati ei pruugi esimese korraga ühtlast ilusat pruuni saada, siis peab paari nädala pärast veel korra juuksed üle värvima. Aga siin peab juba juuksur ise vaatama, mis segu ta teeb sulle, et juuksed jälle ka liiga tumedaks ei läheks.

Ja arvestama peab ka kindlasti sellega, et kui tulemus ei meeldi, siis uuesti heledaks saada ei ole kõige lihtsam ning see protsess juba rikub juukseid kõvasti. 

Üleüldiselt tumedamat tooni juuksed nõuavad ka tumedamat meiki. Blondide juuste puhul ei ole kontrast nii suur, kui käid meikimata ringi. 

Parimat,

Sheila Kahr, juuksur-stilist

JEM ilusalong