VÄRVIMINE JA VÄRVID

Kas juuksevärv rikub juukseid või hoopis toidab ja hooldab? Kas ilma ammoniaagita juuksevärv on juustele kahjutum kui tavaline, st ammoniaagiga juuksevärv? Kas on täiesti looduslikke värve, mis ei kahjustaks juukseid?
Püsivärvid, mis sisaldavad ammoniaaki, juukseid ei toida. Tumedaks värvimine on juustele alati vähem koormav kui heledaks värvimine.

On olemas mõned kergvärvid, mis on täiesti ammoniaagivabad ning sisaldavad juukseid toitvaid ja niisutavaid komponente. (näiteks Joico kreemjas kergvärv Vero K-PAK Chrome, mis on 0%-lise ammoniaagisisaldusega ja sisaldab Joico juukseravi K-PAK), seega ka juustele ohutud.

Mille poolest erinevad poes müüdavad ja salongis kasutusel olevad juuksevärvid? Kuidas erinevad poes müüdavad odava hinnaklassi värvid kallimatest?
On suur vahe, kas osta endale kallis kostüüm laiatarbekaupade hulgast ja odavast, kortsuvast ning oma vormi kaotavast kangast või minna rätsepa juurde ning õmmelda kostüüm vastavalt oma kehaehitusele, täpselt selga istuv ja kallist kangast, mis on ilus ka aastate pärast. Sama paralleeli võib tõmmata kvaliteetsete juuksevärvide ja laiatarbekaupade kohta.

Ennekõike erinevad poe- ja salongitooted komponentide poolest. Salongitoodetel on madalam ammoniaagiprotsent, seega juuksele leebema toimega ja vähemkahjulikud.

Salongitoote puhul on juuksuril võimalik valida vesiniku kangus vastavalt juuksetüübile ja -värvile. Poetoote puhul on alati vesiniku kangus ühesugune, olenemata kliendi juustest. Salongis värvides käib värvimise teenuse juurde ka juukseid hooldav ravi.

Kas kodus juukseid värvides kahjustuvad juuksed rohkem kui salongis värvides?
Kindlasti on salongis värvimine ohutum kui kodus. Salongitooted on ka tavajuhul olulistelt juuksesäästlikumad kui poetooted.

Sageli soovitakse juuksetooni muuta rohkem kui kahe tooni võrra, muuta juukseid heledat tumedaks või vastupidi. Ning need protseduurid nõuavad juba erilisi teadmisi ning sel juhul on turvalisem küsida abi väljaõppinud inimeselt.

Juhul, kui kasutada poetooteid, siis kasutage kindla firma värvi ja jääge ühe kindla tooni juurde. Jälgige väga täpselt õpetust ning kasutage hiljem hooldusvahendeid, mis on mõeldud värvitud juustele.

Kui tihti võiks juukseid värvida?
Juukseid heledamaks värvides on oluline külastada juuksurit kord kuus. Mida korrektsemalt salongi külastada ja regulaarsemalt juuksejuurt helendada, seda kaunim ja ühtlasem on tulemus.

Tumedamaks värvimise puhul sõltub kõik värvi püsivusest, kuid spetsialistina soovitan ka sel puhul külastada salongi kord kuu-paari jooksul, siis on alati läige parem ja ka juuksevärvi püsib kauem.

Milline heledam juuksevärv ei kurnaks/kahjustaks suurel määral juust? Milline tootesari oleks just sobilik värvitud juustele ning mis omaks ka tegelikku efekti?

Heledamaks värvimise puhul vali võimalikult madala ammoniaagisisaldusega värv (kõige madalama ammoniaagisisaldusega Euroopas Joico K-PAK Color juuksevärvid).

Värvi juukseid regulaarselt, vähemalt 4-5 nädala tagant. See tagab ühtlase tulemuse.

Juukseid säästab ka arukas värvivalik. Kui toon ei erine tumeduselt oma naturaaltoonist rohkem kui kahe astme võrra, säästad ka oluliselt juukseid.

Juukseid saab paari kuu tagant hellitada SPA süvahooldusega JOICO K-PAK Hair Repair System, seda teenust saab kõikides salongides, kus kasutatakse Joico värve. Joico juukseravi on maailmakuulus ja võitis selle 2007. aastal 7 aastat järjest maailma parima taastava toote auhinna, mida valivad professionaalsed juuksurid.

Samuti on heledaks värvitud juustele väga sobilikud Tigi blondide juuste tooted ja Alterna Caviar tooted.

Millega värvida juukseid, et oma lokk püsiks? Olen värvinud juukseid erinevate firmade toodetega, aga juuksed muutuvad pärast tuhmiks ja oma lokk kaob täiesti, juukseid on raske soengusse seada ja nad ei püsi.
Õige juuste värvimise korral ei tohiks kahjustuda lokk. Kindlasti soovitaksin lokkis juuksele tumedamaid toone kui oma naturaalne toon ning poolpüsi või kergvärve. Lokkis juus on juba oma olemuselt kuiv ning kergvärvide kreemjas ammoniaagivaba koostis on juustele pigem toniseeriv, annab tagasi läike ja elastsuse, muudab loki kauniks. Lokkis juuste puhul on ka väga oluline regulaarne juukseotste lõikamine, et vältida juuste allumatuks muutumist.

Olen pikemat aega üritanud oma mustadele juustele punakaid triipe “tekitada”. Kas kasulikum on juukseid värvida või oleks tarvis enne blondeerida ja siis värvida?
On olemas spetsiaalsed „salguvärvid”, millega on võimalik salke teha ka tumedatesse ja eelnevalt värvitud juustesse. Sel juhul oleks tegemist ühekordse protseduuriga ja ka tulemus kestab kauem kui blondeeriva variandi puhul.

Kuidas saaks kõige efektsemad värvilised (sinised ja rohelised) triibud?
Eelnevalt tuleks juuksed blondeerida ning siis toonida sobilikku tooni.

Mul on praegu tumedamad punased õlgadeni juuksed. Sooviksin suveks erksat lillakas-roosat tooni. Kas see on võimalik ainult enne blondeerides ja mis firmal on sellist head värvitooni.
Värvitud juukseid kahjuks värviga heledamaks muuta ei saa. Kui soov on saada üle pea lillakas-roosat tooni, peaks eelnevalt juustelt vana värvi eemaldama. See aga eeldab blondeerivat pesu.

Selline protseduur on juustele kindlasti üks koormavamaid ning ka värvitulemus ei ole hiljem kauakestev. Lisaks peaks arvestama toonimisega paari nädalase intervalliga , et toon püsiks erk ja ilus.

Kui jutt on ainult mõnest salgust, siis on olemas ka spetsiaalsed salguvärvid, mille puhul ei ole eelnev blondeerimine reeglina vajalik.

Mul on üpris õhukesed juuksed. Takkaotsa lähevad veel väga kiiresti rasvaseks. Siiani olen neid värvinud hennaga, kuna see mõjub mu juustele väga hästi. Mulle sobib väga punane toon, aga hennaga saan ainult oranžikaks ja punakaspruuniks. Kas on ka sellist juukseid säästvat punast keemilist värvi, või saaks näiteks punasega ainult triibutada (henna peale)? Henna on värv, mis ei sobi tavaliselt kokku keemiliste värvidega. Seega oleks tark jätkata sama firma toodetega. Punased salguvärvid on olemas erinevatel firmadel (Joico, Wella jne). Ka see oleks lahendus, et juukseid säästa.

Olen juba seitse aastat juukseid blondeerinud ja kuna juuksed on väga kahjustunud, siis tahaksin üle minna värvimisele. Samas ei sooviks väga tumedaks värvida, kas on ka võimalik, et heledamad värvid jäävad minu enda juuksevärvile heledalt ja mitte kollase tooniga? Kas on üldse võimalik, et mu juuksed saavad veel terveks või jäävadki nõrgaks?
Blondeerimine on juustele vaieldamatult koormavam kui värvimine. Alternatiiviks võiks olla kui värvida juuksed värviga heledamaks ja teha mõned blondeeritud salgud heledama üldmulje saavutamiseks. Ajapikku võib blondidest salkudest loobuda. Nii oleks võimalik vältida liiga järsku üleminekut ühelt tootelt teisele.

Olen 20-aastane neiu ja mul on probleeme nii hallide juuste kui ka lõhenenud juukseotstega. Pärast kuuajalist juuksuripausi on otsad suutnud jälle lõheneda. Samuti on mul üksikud hõbedased juuksekarvad, mis juba 4 aastat mu loomuliku tumeda tooni alt välja paistavad, olen püüdnud neid ära tõmmata, toonida, aga juus kasvab edasi, kas ainult pidev tumedaks värvimine aitabki?
Kui oled halliks hakanud minema 20-aastaselt, tuleb otsida põhjust geenidest. Halli juukse vastu kahjuks ei aita miski peale värvimise. On veel võimalus hallide salkude varjamiseks teha blonde triipe, kuid õrna juukse puhul peaks sellesse suhtuma ettevaatusega ning toimima arukalt.

Kui juuksed on tumedad ja tume toon südamelähedane, soovitan halle juukseid toonida kergvärviga. Kergvärv ei kahjusta niigi hapraid juukseid, ei kata ka 100% halli, aga varjab seda piisavalt. Professionaalse kergvärviga võib värvida kuitahes sageli, ilma et see rikuks juukseid.

Juuste lõhenemine võib olla seotud ainevahetuse ja toitumisega, samuti ka ebaõige juuste hooldamisega. Juukseid tuleks vastavate toodetega kaitsta nii föönikuuma kui ilmastikutingimuste eest. Väga oluline on ka õige tootevalik.

VÄRVI PÜSIMINE

Miks mul ei püsi juuksevärv peas rohkem kui üks kuu? Värviks on L’Oreali geelvärv Pead pesen mõeldud värvitud juustele salongišampooni ja -palsamiga enamasti ülepäeviti.

Mul kulub juuksevärv umbes kolme nädalaga ära, kas see on normaalne?

Kas punane ja oranž värv kuluvad kuu ajaga maha kõikidelt juuksetüüpidelt?

Juuksevärvi püsimine sõltub väga paljudest nüanssidest, ennekõike aga juukse üldisest olukorrast. Kui juuksed on kahjustatud ja poorsed, kulub ka värv kiiremini maha.

Moetoonid kuluvad reeglina kiiremini kui naturaalsed pruunid toonid. Kulumine on ka kiirem, kui juukseid helendatakse üle kahe astme heledamasse astmesse kui oma loomulik juuksetoon.

Kodused hooldustooted peaksid olema värvitud juustele mõeldud tooted. Suvehooajal soovitan lisaks šampoonile ja palsamile kasutada ka pähejäetavat palsamit UV kaitsega.

Millest on tingitud punase värvi puhul selle eriline määrimine niiskete juuste puhul? Ja seda mitte ainult kodus kasutatavate värvide puhul, vaid ka salongis värvimisel. Viimasel ajal olen kasutanud musta juuksevärvi kodus värvimiseks ja nüüd tekkinud sama probleem.
Reeglina määrivad värvid siis, kui värvimise lõpetamise protsess ei ole korrektselt sooritatud ja osad lahtised värvipigmendid on jäänud juustele. Määrida võivad ka moetoonidega (erkpunased ja lillad toonid). Salongis kasutatavate professionaalsete värvidega sellist probleemi ei tohiks esineda. Kahjuks ei selgu kirjast, millise profisarja toodet on kasutatud.

Värvieemaldusest ja värvitud juuste hooldusest saate lugeda homsetest vastustest!