BLONDEERIMINE

Kas blondeerimine ja juuste tumedaks värvimine kahjustab juukseid võrdselt?
Kindlasti mitte. Kõik helendavad protseduurid on juustele alati kahjulikumad.

Värvin ma oma juukseid blondiks juba mitu aastat, kuid need jäävad alati kollased. Hõbešampooniga saan selle ära, kuid kas tõesti pole olemas blondi värvi, mis minu juukseid kollaseks ei jätaks? Isegi kui see kollasus ära kaob, on see mõne nädala pärast tagasi.
Kahjuks jääb selgusetuks, kas värvite oma juukseid ise või teete seda juuksurisalongis. Juhul kui ka juuksur ei ole sobivat tooni saavutanud, on ilmselt kõige lihtsam lisada paar blondeeritud blondi salku. See tõsta juukse heledusastet ja jätab säravblondi üldmulje. Teiseks on värv kena ja ruumiline, omades varjundeid keskmisest blondist plaatinablondini.

Hõbešampoon ei ole kindlasti mõeldud väga sagedaseks pesuks. Liiga sagedase kasutamise korral kuivatab ta juukseid, juuste juureosa jääb kollakam ja juukseotsad võivad võtta liialt tuhkja tooni. Ennekõike on ta alternatiivtoode. Igapäevaselt võiksite kasutada tooteid, mis on spetsiaalselt mõeldud heledaks värvitud juustele.

Kuidas oma ilusaid pikki blonde juukseid rooste eest kaitsta?
Kui kodune vesi on väga roostene, siis head ja lõplikku lahendust kahjuks ei ole. Mida rikutumad ja kuivemad on juuksed, seda kergemini nad haaravad ka kõikvõimalikke jääkaineid. salon+ salongis on võimalik teha Joico juukseravisüsteemi, mis aitab ka juukseid sügavuti puhastada ja ravida. Ka koduses hoolduses võib kasutada alternatiivtootena aegajalt sügavpuhastavaid šampoone, aga juhul kui rooste ladestumine juustesse on juba väga massiline, ei pruugi tulemus olla rahuldav.

Kas keskmist värvi pruune juukseid on võimalik ühe värvikorraga blondiks saada?
Kõik sõltub juukse naturaalsest tumedusest. Kahjuks „keskmine pruun” on liiga laialdane mõiste, et oleks võimalik vastata. Juukseid korduvalt heledamaks värvida ma kindlasti ei soovita. See oleks juustele liiga koormav. Soovitan teil panna konsultatsiooniaeg mõnda salongi, et juba spetsialistiga täpsemalt nõu pidada ja lahendus leida. Võimalusi heledaks värvimisel on mitmeid.

Mul on tumepruunid juuksed. 5 aastat tagasi blondeerisin neid ning juuksed on nüüdseks natuke heledamad. Kas on kuidagi võimalik vana värvi taastada või jääbki kunagise blondeerimise tõttu juuksevärv tooni võrra heledamaks? Juuksed on ka stressis ja katkiseid otsi on palju. Olen proovinud kuumakäärilõikust ning kasutan Gliss Kur Oil Repair sarja šampooni, palsamit ja spreid.
Heledate juuste tagasi tumedaks muutmine on küll kergem protsess kui tumeda värvi heledaks muutmine kuid, ka see töö nõuab teadmisi ja oskusi.

Õigem oleks juuksed eel-pigmenteerida (lisada juustesse tagasi kõik sealt eemaldatud kuldsed soojad toonid) ja alles siis värvida sobivasse tooni. Nii on ka värvitulemus säravam ja püsivam.

Ka selle protsessi juurde kuulub hoolikalt valitud kodune järelhooldus, et tagada värvi säilimine. Cliss Curl on ennekõike lokkis juuste sari. Pärast värvi taastamist oleks õigem kasutada värvitud juuste tooteid.

VÄLJAKASVANUD OSA

Mida teha juustega, mis vajavad iga paari kuu tagust juuste väljakasvu värvimist? Olen eluaeg olnud blond, aga oma juuksed muutuvad vanemaks saades üha tumedamaks. Ei tahakski neid enam värvida, aga ilma ka ei saa, sest palju halle juukseid juba ja pealegi mõjuvad tumedad juuksejuured väga kontrastselt. Juuksed ise on muutunud hapraks, elutuks ja katkevateks.
Hele toon varjab hästi halli ning on seega „valutum” kui tumeda juukse puhul halli juure väljakasv. Samas loomulikult kahjustab heledaks värvimine juukseid rohkem.

Võimalik, et lahenduseks oleks ka kahe erineva (tumeda ja heleda) värviga värvimine.

Kui siiski otsustate jääda heleda tooni juurde, soovitan teil värvida kõige madalama Euroopas saada oleva juuksevärviga Joico professionaalsest juuksekosmeetikast. salon+ salongides on võimalik ka värvi juurde teha iga kord juukseid hooldavaid ja taastavaid Joico maske, et tagada juukseotste kaunis väljanägemine. Ka madal ammoniaak on juustele vähem koormav.

Lahenduseks võib ka olla, kui üldtooniga minna tumedamaks ja näo äärde teha kenad blondid salgud, mis lisavad särtsakust ja muudavad teie juuksed trendikaks.

Kuidas on kõige õigem toimida juhul, kui sooviksin kasvatada välja värvitud juuste osa nii, et see ei häiriks silma tekkiva üleminekuga. Loomulik juus on tuhkjas helepruun ja tervema jumega ja värvitud osa punakam. Juuste pikkus on õlgadeni ja järk-järguline lõikus. Kas peab jäämagi värvima või soositakse ka oma loomulikku juuksevärvi?

1. Eemaldada juuste otstest punakas toon ja värvida juuksed võimalikult loomulikku tooni.
2. Loomulikult sobib kanda ka oma naturaalset juuksevärvi, eriti kui on tegemist kena tooniga.

Juus on ikka üsna hall ja iga kolme nädala tagant tuleb juuri värvida. Kusagil lugesin sellist asja, et keegi tõi välismaalt värvipulga, millega juuksejuuri värvida. Kas Eestis ka midagi sellist müüakse ja kas on mingeid muid võimalusi?
Hallide juuste puhul on kindlasti probleemiks pidev juuste värvimine. Kahuks pole mingit alternatiivi ka välja pakkuda. „Värvipulgast” kahjuks mina kuulnud ei ole.

Olen kaua aega juukseid heledaks värvinud, aga nüüd tahan välja kasvatada, juuksed väsinud ja katki. Kuidas saaks kasvatada nii, et koledat väljakasvu triipu ei jääks?
Soovitan pöörduda konsultatsiooniks juuksuri poole ja kui juuste olukord on normaalne, on võimalus värvikorrektuuri protsessi käigus ühtlustada teie juuksed juurtest kuni otsteni.

Mul on pikad juuksed. Värvides värvin tihti ainult väljakasvu ja arvan, et siis säästan juukseid rohkem, kui iga kuu tervet pead värvides. Kas säästan?
Jah, kindlasti toimite õigesti. Heledate toonide puhul on see eriti oluline. Nii kaitsete oma juukseid liigse töötluse eest.

VÄRVIEEMALDUS

Mida teha, et vanast juuksevärvist lahti saada? Kuidas oleks kõige mõistlikum tumedaks värvitud juuksed heledamaks värvida?
Värvi eemaldamine ja juuste tumedast tagasi heledaks ning heledate juuste tagasi tumedaks värvimine on kõige keerulisemate keemilistest protsessidest mida juustele tehakse. Kindlasti ei ole see korrektselt teostatav kodustes tingimustes.

Juustest sobimatu värvi eemaldamist nimetatakse värvipesuks või värvieemalduseks. Protsessi käigus eemaldatakse sobimatud pigmendid vastava seguga mis põhineb blondeerimispulbri segul.

Peale juuste helendamist sobivasse astmesse järgneb juuste neutraliseerimine kergvärviga, et saavutada soovitud toon.

Kindlasti tuleks värvimuutuse järgselt suhtuda juustesse erilise hoolega, toita ja niisutada neid nii salongis kui kodustes tingimustes.

Pahatihti ei suuda ka juuksur esimese korraga saavutada soovitud tulemust. Kui oleme oma juukseid tumedaks värvinud viis aastat, on palju soovitud ühe korraga saada nad ideaalselt heledaks.

Tuleb ka ette olukordasid, kus juuksur peab värvieemaldusest keelduma, kuna juuste olukord ei võimalda seda. Sel juhul leitakse koos kliendiga kindlasti mingi muu lahendus kasvõi heledamate salkude näol.

Heledate juuste tagasi tumedaks muutmine on küll kergem protsess kui tumeda värvi heledaks muutmine, kuid ka see töö nõuab teadmisi ja oskusi.

Õigem oleks juuksed eelnevalt täita puuduvate pigmentidega ja alles siis värvida sobivasse tooni. Nii on ka värvitulemus säravam ja püsivam.

Ka selle protsessi juurde kuulub hoolikalt valitud kodune järelhooldus professionaalse sarja toodete hulgast, et tagada värvi säilimine.

VÄRVITUD JUUSTE HOOLDUS

Millist hooldust nõuavad värvitud juuksed?
Värvitud juuste eest tuleb kindlasti märksa hoolikamalt hoolitseda kui värvimata juuste eest. Vasksed ja punased toonid nõuavad kindlasti tugeva värvikaitsega ja UV kaitsega hooldustooteid.

Blondeeritud juuksed on kaotanud palju niiskust ja proteiini ning vajavad toitvamaid tooteid kui tavajuukse puhul.

Kindlasti tuleb kasutada palsamit, suveperioodil sobiks lisaks tavapalsamile ka pihustatav palsam või vahtpalsam, mis jääb juustele ja mis sisaldavad UV kaitset.

Reegel on hoolduses alati sama:
• Šampoon vali peanaha järgi.
• Palsam vali juukseotste olukorra järgi.
• Ravimask vali juuste rikutuseastme järgi ja vastavalt kas niisutav (kuivad ja rabedad juuksed) või proteiinirikas (venivad ja katkevad juuksed).
• Viimistlusvahendid vali soovitud soengutulemuse järgi.
• Šampooniga pese peanahka ja palsamiga juukseotsi.
• Maski ära hõõru peanahale, turgutame ju juukseid.
• Enne föönitamist lisatavad viimistlusvahend lisa juustele KOHE kui juuksed on veel täiesti niisked.

Kuidas on õige värvitud juustele maski teha? Kas kõigepealt pea pesta, siis mask pähe ja kõige lõpuks palsam?
Korrektne peapesu:
• Pese peanahk šampooniga.
• Kuivata käterätikuga liigne vesi.
• Soovi korral lisa juuksemask, hoia nõutud aeg (ära pane peanahale!).
• Loputa ja kuivata liigne vesi käterätikuga.
• Lisa palsam, hoia nõutud aeg (ära pane peanahale!).
• Loputa.

Alati peaks palsam olema kõige viimane komponent, kuna juuksemaskid on mõeldud ravimiseks juukseid sügavuti ning palsamid kaitsma ja siluma sarvkesta.

Olen küll üsna noor (23), aga halliks lähen juba alates 17. eluaastast. Seega pean ma pidevalt juukseid värvima (umbes kuus korra). Kuidas ma peaksin oma juukseid hooldama peale tavalise šampooni-palsami, et neid oleks võimalik uuesti pikaks kasvatada (praegu kipuvad otsad koledaks minema)?
Kindlasti soovitan alati värvida vaid väljakasvanud juuksejuurt, et võimalikult palju säästa juukseotsi. Juukseotste tuhmumise korral saab neid toonida kergvärviga.

Samuti oleks kasulik kolm-neli korda aastas teha juustele salongis süvahooldust Joico või Alterna juuksehooldussarjadega. Need süvahooldused annavad pikaks ajaks juustele tagasi elujõu ja läike, toidavad juukseid seest nii proteiinide kui niiskusega.

Kodus soovitaksin alati käepärast lisaks Joico shampooni ja palsami hoida ka Joico Deep Penetrator Reconstructori (juuste struktuuri taastav mask, sisaldab identset proteiini kui on loomulikus juuksekoostises) ja Joico Intense Hydrator mask/palsamit (sügav niisutaja, taastab läike, sulgeb sarvkesta ja muudab juuksed elastseks ja siledaks).

Kõige taastavamaks professionaalseks juuksehooldussarjaks pean ma just Joico tooteid, mis oma patenteeritud unikaalse ravikompleksiga on 7 aastat järjest võitnud maailma professionaalsete juuksurite lemmiktoote tiitli!

Olen aastaid juukseid värvinud, küll üleni, küll salkude kaupa. Nüüd on juuksed oma loomulikku värvi. Aga uus probleem — juuksed ei hoia enam. Kas juuksed hoiavad värvituna ühtmoodi ja loomulikul kujul teistmoodi?
Jah kindlasti erinevad naturaalsed juuksed värvitud ja keemiliselt töödeldud juustest ka oma hoidmise poolest.

Juuste olukorda mõjutavad nii sisemised kui välimised kahjulikud tegurid. Organismi seestpoolt on mõjutajateks on toitumine, stress, ületöötamisest tingitud väsimus, tugevad ravimid, vitamiinipuudus jne.

Väljastpoolt mõjutavad juukseid mehaaniline töötlus, föönikuum, sirgestamine, õhusaastatus meresoolad, basseinikloor, päikese kahjulik mõju jne.

Juustesse tuleks suhtuda kui ühte osasse meie organismist. Kindlasti on määravaks tervislikud eluviisid, õige puhkus ja toitumine. Ka juuksed vajavad pidevat hoolt, et nad oleksid ilusad ja terved, läigiksid ja ei katkeks.

Kui peseme hommikuti nägu, tunneme kohest vajadust kasutada niisutavat kreemi, et näonahk ei „kisuks”. Ka juukseid pestes vajavad juuksed pärast niisutavaid palsameid.