TRENDID JA LÕIKUSED

Millised juuksetrendid on hetkel moes, stiilid, värvid jne? Missugused tukalõikused on sel hooajal moes?

Selle hooaja märksõnad:
• lühemaks
• julged poisipead
• tukk igale lõikusele
• julged värvid
• tuhkjad blondid

Kas sellel linnalegendil, et prillidega inimesed võivad tukast suu puhtaks pühkida, on mingit alust ka?
Kindlasti võiks ja peakski prille kandev inimene tukka kandma. Prillid ei ole mingil juhul takistuseks. Juhul kui te ei ole igapäevane prillikandja, oleks õige prillid juuksurisse kaasa võtta, et juuksur saaks ka prilli kuju ja üldist sobivust arvestada.

Tahaks suveks trendikat ja suvist lõikust, mida oleks samal ajal ka lihtne hooldada ja näeks välja värske ja naiselik. Kuidas otsustada mis värvid sobivad ja mis näokujuga sobiks? Mul on pikad juuksed ning loobuda neist päris ei tahaks.
Juuksevärvi ja lõikuse osas võiks kindlasti nõu pidada spetsialistiga. Et olla kindel oma valikutes võib ka juuksuri juurde kokku leppida konsultatsiooni aja, kus on rahulikult aega nõu pidada ja otsustada sobiva variandi kasuks.

Juuksur hindab teie juuksekasvu, pööriseid, juuste tihedust ja tekstuuri, kuidas juukseid hooldate ja milliseid koduseid hooldusvahendeid kasutate, milline on teie nahatoon ja silmade värv jne. Oluline on ka analüüsida kliendi olemust: kas olete klassikalist tüüpi või pigem trendi armastav inimene; kas spordite ja soovite oma juustega lihtsalt hakkama saada või kulutate meelsasti igal hommikul pool tundi enda värskendamiseks.

Juuksuri ja kliendi vahel peaks tekkima usalduslik õhkkond, informatsioon peaks olema täpne ja asjakohane.

• Kuidas muuta ümmargust näokuju soenguga visuaalselt ovaalsemaks/piklikumaks? Mis tooni juukseid või missugust soengut peaks sel juhul eelistama?

• Praegu on mul pikad juuksed ja tukk (kannan kahele poole laiali). Kuidas varjata näo ümarust ja topeltlõuga?
Ideaalseks näokujuks peetakse ovaalset kuju. Väga harva on inimestel ideaalne ovaalne näokuju. Samas saab juuksur ideaalselt selles suunas töötada: lõigata kohevus pealaele, a-sümmeetriline tukk küljele, poisipea puhul pikemad juuksesalgud põskede suunas jne. Vältida võiks juukselahku pea keskel ja väga lühikeseks lõigatud näoäärt topeltlõua puhul. Ka ümara näo teeb lühikeseks lõigatud näoäär ümaramaks. Tugevate põsesarnade puhul tuleks ka jätta põsesarnadele pikemad kerged juuksesalgud.

Missugune võiks olla õhukeste ja ligi pead hoidvate juuste lõikus, et nad paremini seisaksid?
Ennekõike võiks üle vaadata, millised on kodused juuksehooldusvahendid, vajadusel spetsialistiga nõu pidada.

Ka juukselõikus on õhukeste juuste puhul määravaks. Spetsialist oskab koheselt valida vastavalt juuksetüübile ka sobiva lõikuse, mis annaks piisavalt kohevust, aga ei jätaks juustest veel õhemat muljet. Andekas ja hea juuksur suudab alati tuua välja kõik plussid, jätta juustest terve ja lopsaka-rikkaliku mulje ning varjata pisivigu. Sama suudab ka hea disainer-õmbleja.

Juuksur on hädas minu juustega, kuhu ei taha jääda sisse keemilised lokid ning ei taha võtta soovitud värvitooni. Kas viga on kasutatavates vahendites või milleski muus?
Põhjuseid võib olla mitmeid, aga tuleks ka analüüsida, millised on teie kodused hooldusvahendid. Kui kasutate laiatarbekauba hulgast vees mittelahustuvaid silikoone sisaldavaid tooteid, katab silikoon juuste pinna, ei lase värvipigmentidel tungida juustesse ja ka lokk ei mõju nii nagu peaks. Sellises situatsioonis tuleks kõigepealt juuksed korralikult puhastada ja alles siis alustada värvimist või lokkimist.

Kus saab teha stiilimuutust, et näha milline oleksin erinevate lõikustega?
Osad salongid pakuvad foto sobivuse teenust, aga kahjuks ei oska reklaamida, millised salongid seda teenust osutavad. Kindlasti suudab ka asjalik juuksur pakkuda välja huvitavaid lahendusi. Juustega eksperimenteerimine on ju lust — juuksurite hulgas liigub humoorikas kõnekäänd „juuksed pole hambad, mis tagasi ei kasva”. Nii et soovin teile julget pealehakkamist, eksperimenteerimist ja oma õige imago leidmist

Mul on poisipea, mis vajab sagedast lõikust ja hallid juuksed tulevad esile. Milline lõikus ja värv aitaksid varjata pikemalt halle juukseid?
Kui värvite regulaarselt halle juukseid oleks õigem kuklajuuksed ka natukene pikemaks kasvatada. Siis ei hakka hall juus häirima. On olema väga kenasid lühikese pea tekstuurseid ja moekaid juukselõikuseid, mis on kerged hooldada ja lisavad elule vürtsi.

• Mida soovitate, et ka 55-selt olla trendikas? Mul on sirged ning lühikesed juuksed.

• Olen eluaeg kandnud lühikesi juukseid. Ikka tavaline järgutatud või fileeritud lühike lõikus. Praegu olen lasknud juukseid natuke pikemaks kasvada — ulatuvad kaela peale.Tahaksin nüüd midagi uut, moodsat soengut. Aga kuna kannan prille ja vanust on ka juba üksjagu (57a), siis ei tea, mida võiksin endale lubada. Missugune soengumood sobiks vanemale, aga särtsakale naisele? Mida võiksin endale lubada, et mitte kerglane välja näha?

• Mul on aastaid väga pikad juuksed olnud ja peale värvimise pole ma midagi ette võtnud. Ära ma lõigata ei raatsi. Kuidas neid paremini hooldada ja kuidas neid igapäevasesse soengusse seada. Seni kannan kõrgel pealael neid sabana ja vahest krunnina, mis on juba tüütavaks muutunud.

• Tegin keemilised lokid, nüüd olen neid lasknud kõvasti lühemaks ja järku lõigata, aga ikka pole rahul. Juuksed on mu mul paksud ja natuke on ka oma lokki. Otsin mingit head lõikust, poppi ja noortepärast, äkki oskate soovitada? Päris poisipead ka ei taha.

• Olen 47-aastane naine. Mul on loomuliku lokiga, veidi kuivad, poolpikad, punaseks värvitud juuksed. Et mu näolapike meenutab peale vaadates täiskuud, olen asja leevendamiseks kandnud eest üles kinni pandud juukseid. Ja nii aastaid. Olen sellest väga tüdinud. Mul ei ole õnnestunud saada ei uut värvivarjundit ega lõikust. Põhjuseid on nimetatud erinevaid: punast saab ainult tumedamaks teha, blondeerija lõhub kuivad juuksed jäägitult ära jne. Ega ma nüüd musta või blondi ka kindlasti ei taha ja poisipea (mida olen kandnud), teeb näo veel enam kuuga sarnanevaks.

Millist lõikust valida, millist värvitehnikat eelistada, kõik sõltub inimese olemustest. Lõikus ja värv peaksid teie enesetundele ja emotsionaalsusele positiivselt mõjuma, sobima kui rätsepakostüüm.

Positiivne on kui ka sõbrad ja tuttavad panevad tähele, positiivse muutuse ning soengu sobivuse üle rõõmu tunnevad.

Õige ning hästi sobiv lõikus ning kodune õigesti valitud hooldussari on meekonnatöö ja meekonna üheks osapooleks on klient, teiseks juuksur. Ainult tulemuslik koostöö on edu pant, see eeldab usalduslikku õhkkonda, et leitakse aega nõu pidada ja erinevaid variante kaaluda, et julgete oma arvamust avaldada.

Mida saaks muuta juuste juures, mis on natuke üle õlgade pikad? Tavaliselt kannan kas suure klambriga kinnitatult või hoopis hobusesabana. Aga see tüütab ära, eriti just palavate ilmadega. Samas ei taha täitsa lühikeseks või järguliseks lõigata! Värvilt sellised tavalised eestlase kartulikooretooni, paar korda aastas olen heledamaid triipe lasknud teha ja see on küll pea erksamaks teinud. Mingite väga ekstreemsete improvisatsioonidega ei soostuks.
Kirjast selgub, et olete rahul olemasoleva variandiga ja suurt muutust ei soovi. Siis pigem võiks värvidega mängida. Ka värvimuutus on tore vaheldus.

• Mul on väga paksud ja kohevad juuksed, terved ja kasvavad ilusti aga probleemiks on see, et ise ei saa juustega hakkama. Kui juuksuris ära käin, siis on juuksed kenasti soengus, aga kodus nad enam nii ei jää ja siis näen välja nagu tõeline kahupea. Olen proovinud erinevaid lõikusi, erineva pikkusega soenguid jne, aga ikkagi mõne nädala pärast on kõik endistviisi. Lõikasin mai alguses pealt lühemaks ja järku, juuksuri juurest väljudes oli imekena soeng, mis püsis umbes kaks nädalat. Nüüd jälle selline ebamäärane soeng. Pealmised lühemad juuksed on ilmselt nii rasked et vajuvad alumistele peale ja alumiste juuste otsad koolduvad väljapoole, sirgeks neid ei saa kohe mitte kuidagi.

• Mul poolpikad, paksud ja kergelt lokkis juuksed, aga ei ole leidnud juuksurit, kes soovitaks ja annaks nõu mida ja kuidas nendega ümber käia. Üldiselt olen oma juustega rahul, aga vahel tahaks peale värvimise ka lahedamat soengut-lõikust.
Paksude juuste lõikamine on eriline kunst. Tänapäeval on palju erinevaid lõikustehnikaid, ka pakse juukseid on võimalik muuta kergemaks, lõigates neid vastav kääritehnikaga õhemaks. Juuksed hakkavad hoidma vormi ning ei vaja enam nii palju vaeva ja aega, et neid sättida. Kuid siiski lõpliku otsuse peaks tegema juuksur, kes oskab arvestada juuste tihedusest ja tekstuurist sõltuvaid asjaolusid.

Miks ükski juuksur ei suuda anda nõu, millist lõikust teha? Alati küsitakse, et mis te siis soovite teha ja kuna omal häid mõtteid pole, siis piirdubki asi alati otste lõikusega ja koju minnes on tunne samasugune nagu juuksurisse minnes…
Palun külastage salon+ salongiketis kas vanemstiliste või stiliste. Kõik nad on koolitatud andma nõu, on õppinud uusi lõikusi ja värvitehnikaid. Kindlasti leiate koos sobiva lahenduse.

KEEMILISED LOKID

•Sooviksin teada uuematest püsilokkide variantidest. Milline neist kõige vähem juukseid lõhub?

•Miks ei soovitata õhukestesse ja sirgetesse juustesse keemilisi lokke?

•Kui pikk peaks olema püsivärviga värvimise ning keemiliste lokkide tegemise vahe?

•Kuidas pikkadesse juustesse teha (suuri) lokke koduste vahenditega (nt suurte rullidega), et nad ka püsima jääksid?

Keemilised lokid on olnud tänuväärsed abivahendid juuste eest hoolitsemisel juba aastakümneid. Küll tehakse praegu nalja nõukogudeaegse keemilise kräsuloki üle, kuid selle aja teadmised juustest, hooldusest ja ka keemilise loki vahendid ise olid siiski praegusega võrreldes algelised. Ei arvestatud erinevate juuksetüüpidega, kõikide juuste jaoks kasutati sarnast keemilise loki vedelikku. Mõjuaeg oli iga loki puhul 30 minutit, olenemata kliendi juuksestruktuurist.

Praegu on igale juuksetüübile erinev vedelik, mõjuajad on samuti sõltuvalt juuksetüübist. On olemas ka eraldi vedelikud värvitud juustele, ainus nõue on värvimise ja loki protseduuride vahele jätta vähemalt üks nädal.

Ka keemilise loki rullide keeramise tehnikad on palju muutunud. Kasutatakse erineva suuruse ja kujuga rulle.

Tänapäeval on võimalik lokki teha nii, et keegi ei saa arugi, et tegemist ei ole oma loomuliku lokiga.

Sellepärast julgustan kliente, kelle on kas väga allumatud ja puised juuksed või vastupidi — üliõhukesed ja ludus juuksed, julgesti lokki proovima.

Soengute puhul soovitan valida õige rullisuurus ja keeramise rulli keeramise pinge, et vajalikku lainet saavutada. Kõik soengud võiks fikseerida juukselakiga, loki puhul sobib ideaalselt ka geellakk.