Tegelikult peaksid vanemad lastele väga varajasest lapsepõlvest peale õpetama hoopis seda, et ta ei pea mitte kunagi kedagi kallistama või musitama, kui ta ei taha. Samuti ei pea ta taluma kellegi katseid teda emmata, suudelda, sülle võtta või üldse kuidagi katsuda. Väikelaste jõuluvanale sülle sundimine on samuti ohtlik ja võib lapsele jätta täiesti vale mulje.

Ameerika Kodutütred avaldasid oma kodulehel kirja, kus tuletavad vanematele meelde, et kallistama sundimine ei ole õige:

“Öeldes lapsele, et ta peab kedagi kallistama lihtsalt seetõttu, et ta pole teda ammu näinud või sellepärast, et ta tõi kingituse, panete ta tulevikus oma valikutes kahtlema. Kas ta teismeeas on samuti kellelegi füüsilise puudutuse võlgu, kui talle kingitus tehakse või temaga kenasti käitutakse?” kirjutavad nad.

Avalduse aluseks on muidugi lugematud seksuaalse ahistamise skandaalid, mis lõpuks ometi avalikkuse ette on jõudnud ja toonud endaga kaasa ka laiemad arutelud läheduse ja puudutuse sündsuse ja lubamise-keelamise kohta.

“Luba oma lapsel ise otsustada, kas ja kuidas ta soovib oma kiindumust kingitegijasse näidata. Muidugi on palju lapsi, kelle jaoks kallistused ja põsemusid on igapäevased ja nad naudivad selliseid hellusi pereliikmete ja lähedaste sõprade vahel, kuid kui sinu laps ei ole sellest huvitatud, palun ära sunni teda,” soovitavad Kodutütred.

Tänu väljendamiseks piisab “aitähist”, käe surumisest, naeratusest või plaksust.