• 130 g võid
  • 200 g lumekrabi
  • soola maitse järgi
  • 1 tl purustatud musta pipart
  • 2 sl tomatipastat
  • 3 rohelist tšillit, seemned eemaldatud, hakitud
  • 2 sl riivitud laimikoort (ainult ereroheline osa)
  • 1 sl laimimahla
  • 8 x 150 g forelli- või lõhefi leed, luud eemaldatud
  • serveerimisel laimiviile ja meelepärast rohelist salatit
Eelkuumuta grillpann või õuegrill keskmisele kuumusele.
Purusta köögikombainis või, makra, sool, pipar, tomatipasta, tšilli, laimikoor ja -mahl ühtlaseks
pastaks. Aseta fi leed pikuti grillvarrastele (bambusest vardaid hoia enne 20 minutit vees).
Hõõru vardas kalafileedele ½ maitsevõist.
Grilli-küpseta vardatäisi 2–3 minutit igalt küljelt või seni, kuni kala on meelepäraselt küps.
Pintselda küpsemise ajal mõned korrad järelejäänud maitsevõidega.

Võid grillida ka tervet kala. Selleks eemalda sisikond ja soomused ning puhasta kala seest paberiga. Tee kala külgedele noaga sälgud ning hõõru kala seest ja väljast maitsevõidega. Grilli õlitatud restil – kõige parem, kui kasutad spetsiaalselt kala grillimiseks mõeldud klambritega kahepoolselt grillresti, nii ei lagune kala pööramisel koost!
Lisandiks lõika 3 apelsinil või 5–6 mandariinil koor ja tükelda viljaliha (apelsinidel lõika viljaliha valgete kelmete vahelt välja). Tükelda ka 250–300 g keedetud peeti. Kastmeks klopi kokku 1 mandariini mahl, 1 sl oliiviõli ja 1 sl punaveiniäädikat ning maitsesta soola-pipraga. Laota mandariinid-apelsinid ja peedid vaheldumisi peotäie-paari rukola ja beebispinatiga taldrikule ning nirista üle kastmega.

Jagub neljale sööjale.

Kalavardad laimivõidega. Samm sammult õpetus
Teravad krevetid vardas

Sega kokku 2 sl tšillipastat või magushaput tšillikastet, 2 purustatud küüslauguküünt, 1 sl (suitsu)paprika- või anchopaprikapulbrit, 3 sl sidruni- või laimimahla, 1 sl vedelat mett ja 1 sl sojakastet. Soovi korral lisa 1 sl riivitud ingverit ja 2 sl hakitud koriandrit. Sega saadud marinaad umbes 24 toore krevetiga (eemalda pea ja koorik kuni sabani).

30 minuti pärast suska krevetid vardasse, nii et varda tipp jääb kreveti saba sisse.
Grilli ja anna kohe lauale!
Jagub neljale sööjale.

Jaga
Kommentaarid